Sázkařův bankroll management SÁZKAŘSKÁ TERMINOLOGIE

Sázkařův bankroll management

24.10.2023 19:00

Bankroll management (někdy také money management) je výraz pro správu finančních prostředků vyhrazených k sázení. Nepředstavujte si to jako jedno všeobjímající pravidlo, ale jako soubor několika doporučení. Díky správně nastavenému bankroll managementu, a především jeho dodržováním, minimalizujete své ztráty a maximalizujete své zisky. Pamatujte ale na to, že ani precizní BM vás dlouhodobě neochrání před ztrátou, pokud nesázíte hodnotné kurzy.

 

Oddělte svůj sázkařský bankroll od osobních financí

Nejdůležitější rada pro všechny. Nikdy nemíchejte finance, které potřebujete na běžný život s těmi, za které máte v plánu sázet! Pokud si vsadíte dvakrát ročně za pětistovku nebo si každou sobotu sestavíte „kombík“ za dvacku, tak to není potřeba řešit, ale všichni pravidelní sázkaři by se tím měli řídit. Vhodným postupem může být např. založení separátního účtu nebo využívání elektronické peněženky (Skrill, Neteller,…).

Toto doporučení je tak univerzální, že může obsáhnout další sféry nakládání s kapitálem (podnikání, investování, hazard,…). Zkuste si v hlavě namodelovat situaci, kdy sázení = vaše firma, a přistupujte ke správě majetku stejně – úplně ho oddělte od soukromých financí.

 

Negamblete v casinu

Peníze na sázení jsou peníze na sázení. Nevyhazujte je do výherních automatů, nehrajte ruletu, skořápky a nic podobného! Uvědomte si, že ve všech hrách, které lze v casinu vyzkoušet, je výhoda na straně provozovatele. V kurzovém sázení ale můžete obrátit výhodu na svou stranu. Je škoda, když vydělané peníze riskujete na bednách. V delším časovém horizontu vás totiž stejně vždycky oškubou!

 

Pozor na tilt

Tilt je termín známý především z pokerového prostředí. Jde o velkou frustraci ze hry, která se nevyvíjí podle hráčových představ a vede k agresivní bezmyšlenkovité hře. Takovou situaci často zažíváme i my sázkaři. Stačí, když nám nevyjde pár tiketů v řadě gólem v nastavení, chybou rozhodčího atd. Zkušenější z nás ví, že jde jen o varianci. I tak to s námi ale dokáže pěkně zamávat. Méně odolní sázkaři v takovou chvíli ztratí hlavu a snaží se rychle dohnat svou ztrátu nesmyslnými sázkami. Začnou zvyšovat vklady a sázet příležitosti, které by ve stavu příčetnosti nikdy nevsadili. Nejlepší řešení v takové chvíli je přitom prosté. Dát si pauzu! Klidně na den nebo dva. Ono nám nic neuteče! Řešením může být také nastavení sebeomezujících opatření, které vyplňujete při registraci účtu v sázkové kanceláři.

 

Sázejte hodnotné SÓLO tipy

Kdyby existovala učebnice kurzového sázení, bylo by na první straně napsáno: „Chcete-li být v kurzovém sázení dlouhodobě ziskový, musíte sázet kurzy, které mají hodnotu.“ S tím vám může pomoct náš revoluční nástroj na hledání value betů a sure betů SportBeet. Dodejme k tomu ještě jednu poznámku: Téměř všichni ziskoví sázkaři sází SÓLO tipy. Chcete být úspěšný? Dělejte to stejně jako to dělají ti úspěšní! Sázení „akovek“ a „kombíků“ s velkou pravděpodobností ke konzistentnímu profitu nepovede.

 

Stanovte si maximální sázku

V tomto bodě se budou rady sázkařů částečně rozcházet. Nikdo vám přesně neřekne, kolik procent vašeho bankrollu by měla činit maximální částka, resp. každý řekne něco jiného. Hodně záleží na tom, jestli sázíte tzv. flat sázky (všechny sázky se stejnou hodnotou), používáte jednotkový systém nebo nějakou jinou strategii, např. Kellyho kritérium. Podívejte se, jak s vklady pracují naše úspěšná poradenství.

Obecné doporučení zní, že maximální hodnota jedné sázky by měla být někde v rozmezí 1 až 5 % celkového bankrollu. Částku lze samozřejmě zvyšovat/snižovat úměrně k velikosti bankrollu, např. pomocí proporcionální metody, kdy vsadíte podle aktuální výše vašeho banku. Ukažme si to na praktickém příkladu. Na sázkařském kontě vám svítí 10 000 Kč a sázíte mezi 1 % až 5 % celkové hodnoty. Příští tiket tedy podáte ve výši 100 Kč – 500 Kč. Díky této metodě nehrozí riziko bankrotu. Na druhou stranu je potřeba neustále přepočítávat, za kolik máte vsadit, což může být pěkně otravné.

Přijatelnější variantou může být postupný přechod na vyšší/nižší sázky. Například poté, co naboostujete konto o 10 %, tak úměrně zvýšíte sázku. V případě downswingu naopak sázku snížíte. Podobných příkladů bychom mohli jmenovat více. Důležité je stanovit si nějakou strategii a té se držet!

 

Související články

Sure betting

Value betting

Yield

SportBeet – revoluční nástroj pro surebetting a valuebetting

 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

Lubomír Přibyl

Kurzové sázení není pro Luboše pouze koníček, ale životní styl. Sportovním analýzám a statistikám se věnuje přes deset let. V současnosti pracuje jako sportovní redaktor.

Další zajímavé články od stejného autora

NÁVODY

SportBeet – revoluční nástroj pro surebetting a valuebetting

28.02.2024 14:00 Každý, kdo chce být v kurzovém sázení úspěšný, pravděpodobně ví, že existují dvě základní strategie, které přináší dlouhodobý zisk. Řeč je samozřejmě o value bettingu (sázení s pozitivní očekávanou hodnotou) a sure bettingu (arbitrážní sázení). Obě dvě mají své přednosti, ale i svá úskalí. SportBreak nyní přichází s revolučním nástrojem SportBeet, který vám s těmito strategiemi pomůže a značně vám usnadní život. O co konkrétně půjde, si…

PŘEKLADY ODBORNÝCH ČLÁNKŮ

EXKLUZIVNĚ: Pravda o varianci

22.02.2024 20:30 Přinášíme vám exkluzivní překlad odborného článku od Neela Shaha. Nell pracoval jako učitel a spisovatel na volné noze, aby se následně začal věnovat kurzovému sázení a obchodováíní. Je držitelem postgraduálního titulu z filozofie a psychologie. Originální znění článku najdete na webu pinnacle.com.   Kde se nachází výhoda? Čisté výsledky vs. počet obchodů   Dali jste si práci a objevili strategii, která funguje? Vaše sebevědomí roste s tím,…

OSOBNOSTI SPORTBREAKU

Velká posila do řad našich servisů – Jurčis Belčis

13.02.2024 10:00 Po Dexterovi, kterého se nám podařilo přivést na SportBreak v loňském roce, posílilo naše řady další velké jméno sázkařské scény – slovenský odborník na stolní tenis Jurčis Belčis. Tipér, kterého mnozí z nás znají díky jeho analýzám na Tipsportu, nově bude působit pouze u nás! My ho považujeme za jednoho z největších odborníků, jakého na československé scéně najdete. Výjimečný je nejen svou expertízou (zaměření převážně na stolní tenis), ale…

OSOBNOSTI SPORTBREAKU

TOP 10 servisů v lednu 2024

08.02.2024 19:30 Kterým servisům se v uplynulém měsíci nejvíce dařilo? Dozvíte se z našeho přehledu. Žebříček nejúspěšnějších servisů jsme seřadili podle celkového zisku.    Máme za sebou první měsíc roku 2024, tak je na čase zrekapitulovat si, jak naše servisy do nového roku vykročily. A ohlédnutí to bude více než pozitivní. Leden totiž nejlepší desítka zakončila s profitem 804 160 Kč! To je oproti prosinci nárůst o téměř 320 tisíc. Další pozitivní zprávou je…

NÁVODY

Surebet kalkulačka

28.01.2024 15:30 Pokud máte ve svém sázkařském arzenálu surebetting (arbitrážní sázení), neobejdete se bez kalkulačky. Díky revolučnímu nástroji SportBeet máte ty nejlepší surebety k dispozici každý den. Pojďme si v tomto článku ukázat, jak surebet kalkulačku používat a jak s její pomocí vytěžit maximum.   Jakou surebet kalkulačku používat? Webových stránek s potřebnými kalkulačkami najdete spoustu, a to i v českém jazyce. Jednoduchou kalkulačku si lze…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.