Tipsport Tipcup NÁVODY

Tipsport Tipcup

24.01.2024 12:00

Pravděpodobně nejoblíbenější pravidelnou soutěží v sázkových kancelářích Tipsport a Chance jsou Tipcupy. Na rozdíl ale např. od Tipligy, kterou můžete hrát na také v kamenných pobočkách, je Tipcupy možné hrát pouze online nebo v aplikaci. Pokud jsme soutěžní strukturu Tipligy přirovnali k fotbalu, Tipcup si troufneme přirovnat k tenisovému turnaji. Pojďme si podobu populární soutěže zkonkretizovat.

 

O Tipcupech

Tipcupy (zkráceně TC) jsou dlouhodobá, opakující se soutěž, která má vyřazovací podobu. Pro rok 2024 je připraveno celkem 9 TC včetně závěrečného Turnaje mistrů. Hodnota jejich celkové dotace se přehoupne přes 16 milionů. Nejvíc čeká na vítěze prestižního Turnaje mistrů. Ten si odnese 3 miliony Kč.

Všechny turnaje kromě Turnaje mistrů začínají kvalifikací, z níž soutěžící postupují do hlavní fáze. Ta vždy probíhá v předem stanoveném termínu a formátu. Jednotlivé formáty:

  • Všichni proti všem – Všichni postupující spolu soupeří vždy v jedné skupině a dál postoupí lepší půlka. Takhle se hraje celý turnaj až do úplného vítěze.
  • Souboje ve dvojicích – Dle konečného pořadí v kvalifikaci je rozlosovaný tzv. pavouk (obdoba rozlosování tenisových turnajů), kde se soutěžící utkávají ve dvojicích a dál v pavouku postoupí vždy ten lepší.
  • Skupinový TC – Po kvalifikaci následuje několik skupinových kol, ve kterých jsou soutěžící rozděleni do stejně velkých skupin (například čtyřčlenných nebo osmičlenných) a z každé skupiny postoupí předem stanovený počet hráčů do dalšího vyřazovacího kola. Po skupinových kolech je rozlosovaný tzv. pavouk (obdoba rozlosování tenisových turnajů), kde se soutěžící utkávají ve dvojicích a dál v pavouku postoupí vždy ten lepší.
  • Všichni proti všem (2/3 jdou dále) – Nový formát v roce 2024. Všichni postupující spolu soupeří vždy v jedné skupině a dál postoupí 2/3 nejlepších. Takhle se hraje celý turnaj až do úplného vítěze.

Kromě systému se jednotlivé turnaje liší také délkou kola. V krátkém turnaji, tzv. TURBO, trvá jedno vyřazovací kolo pouze jeden den. Naopak v Mistrovství v sázení (nejštědřeji zadotovaný turnaj kromě Turnaje mistrů) trvá hrací kolo 4 kalendářní dny. V ostatních turnajích vyřazovací kolo trvá tři kalendářní dny.

 

Systém bodování

Body, které do soutěže zapíšete, se rovnají výhře na tiketu v korunách. Pokud např. vsadíte tiket za 50 Kč s kurzem 2.0 a vyhrajete 100 Kč, připíšete si 100 bodů do soutěže. Aby nebyli zvýhodněni hráči s většími finančními možnostmi, existují v každém kole denní limity, které se do TC počítají.

 

Účast v Turnaji mistrů

Za účast v hlavní fázi každého z turnajů jste odměněni Nety, a to podle kola, do kterého se probojujete. Nejzajímavější ceny samozřejmě čekají na vítěze. Za první místo se ceny často pohybují ve statisících.

Odměny z jednotlivých turnajů se vám navíc počítají do celkového žebříčku, z něhož 1 564 nejlepších postoupí do závěrečného Turnaje mistrů, ve kterém se hraje o milionové ceny.

 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

Lubomír Přibyl

Kurzové sázení není pro Luboše pouze koníček, ale životní styl. Sportovním analýzám a statistikám se věnuje přes deset let. V současnosti pracuje jako sportovní redaktor.

Další zajímavé články od stejného autora

OSOBNOSTI SPORTBREAKU

TOP 10 servisů v lednu 2024

08.02.2024 19:30 Kterým servisům se v uplynulém měsíci nejvíce dařilo? Dozvíte se z našeho přehledu. Žebříček nejúspěšnějších servisů jsme seřadili podle celkového zisku.    Máme za sebou první měsíc roku 2024, tak je na čase zrekapitulovat si, jak naše servisy do nového roku vykročily. A ohlédnutí to bude více než pozitivní. Leden totiž nejlepší desítka zakončila s profitem 804 160 Kč! To je oproti prosinci nárůst o téměř 320 tisíc. Další pozitivní zprávou je…

NÁVODY

Surebet kalkulačka

28.01.2024 15:30 Pokud máte ve svém sázkařském arzenálu surebetting (arbitrážní sázení), neobejdete se bez kalkulačky. Díky revolučnímu nástroji SportBeet máte ty nejlepší surebety k dispozici každý den. Pojďme si v tomto článku ukázat, jak surebet kalkulačku používat a jak s její pomocí vytěžit maximum.   Jakou surebet kalkulačku používat? Webových stránek s potřebnými kalkulačkami najdete spoustu, a to i v českém jazyce. Jednoduchou kalkulačku si lze…

NÁVODY

TV Tipsport

28.01.2024 12:00 Jste sportovní fanatik a nenecháte si ujít žádné důležité utkání? Milujete sledování sportovních událostí jakéhokoli druhu? A znáte TV Tipsport? Díky jednomu účtu máte přístup ke stovkám živých přenosů denně. A to vše v podstatě zadarmo. Jak na to?   Ke sledování potřebujete trvalé konto Jediné, co je ke sledování live streamů na TV Tipsport potřeba, je sázkařský účet. Po založení konta vám budou přenosy zpřístupněné po dobu prvních 7 dnů. Během…

NÁVODY

Tipsport Pyramida

24.01.2024 12:00 Jednou z populárních soutěží, které se můžete účastnit v sázkových kancelářích Tipsport a Chance, je Pyramida. Hrát ji můžete online i na pobočkách. Podmínkou zařazení tiketu do soutěže je minimální sázka 50 Kč. Na sázkaře, který vystoupá až na vrchol, čeká pohádkových 15 milionů Kč! V celé historii soutěže se to zatím podařilo jedinému šťastlivci.   O Pyramidě Každá Pyramida je složená z 10 kol, jejichž podmínkou je trefit požadovaný kurz,…

NÁVODY

Tipsport Tipliga

24.01.2024 12:00 Tipliga (zkráceně TL) je název celoroční soutěže pořádané největší českou sázkovou kanceláří Tipsport a její dceřinnou společností Chance. Hrát ji můžete online i v kamenných pobočkách. Účast v soutěži je zdarma! Tipliga představuje ideální příležitost, jak si každý měsíc přilepšit o desítky až tisíce netů zdarma.   Princip Tipligy Formát Tipligy se podobá českým fotbalovým soutěžím. Skládá se z několika úrovní rozdělených do jednotlivých skupin…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.