Tipsport Tipcup NÁVODY

Tipsport Tipcup

24.01.2024 12:00

Pravděpodobně nejoblíbenější pravidelnou soutěží v sázkových kancelářích Tipsport a Chance jsou Tipcupy. Na rozdíl ale např. od Tipligy, kterou můžete hrát na také v kamenných pobočkách, je Tipcupy možné hrát pouze online nebo v aplikaci. Pokud jsme soutěžní strukturu Tipligy přirovnali k fotbalu, Tipcup si troufneme přirovnat k tenisovému turnaji. Pojďme si podobu populární soutěže zkonkretizovat.

 

O Tipcupech

Tipcupy (zkráceně TC) jsou dlouhodobá, opakující se soutěž, která má vyřazovací podobu. Pro rok 2024 je připraveno celkem 9 TC včetně závěrečného Turnaje mistrů. Hodnota jejich celkové dotace se přehoupne přes 16 milionů. Nejvíc čeká na vítěze prestižního Turnaje mistrů. Ten si odnese 3 miliony Kč.

Všechny turnaje kromě Turnaje mistrů začínají kvalifikací, z níž soutěžící postupují do hlavní fáze. Ta vždy probíhá v předem stanoveném termínu a formátu. Jednotlivé formáty:

  • Všichni proti všem – Všichni postupující spolu soupeří vždy v jedné skupině a dál postoupí lepší půlka. Takhle se hraje celý turnaj až do úplného vítěze.
  • Souboje ve dvojicích – Dle konečného pořadí v kvalifikaci je rozlosovaný tzv. pavouk (obdoba rozlosování tenisových turnajů), kde se soutěžící utkávají ve dvojicích a dál v pavouku postoupí vždy ten lepší.
  • Skupinový TC – Po kvalifikaci následuje několik skupinových kol, ve kterých jsou soutěžící rozděleni do stejně velkých skupin (například čtyřčlenných nebo osmičlenných) a z každé skupiny postoupí předem stanovený počet hráčů do dalšího vyřazovacího kola. Po skupinových kolech je rozlosovaný tzv. pavouk (obdoba rozlosování tenisových turnajů), kde se soutěžící utkávají ve dvojicích a dál v pavouku postoupí vždy ten lepší.
  • Všichni proti všem (2/3 jdou dále) – Nový formát v roce 2024. Všichni postupující spolu soupeří vždy v jedné skupině a dál postoupí 2/3 nejlepších. Takhle se hraje celý turnaj až do úplného vítěze.

Kromě systému se jednotlivé turnaje liší také délkou kola. V krátkém turnaji, tzv. TURBO, trvá jedno vyřazovací kolo pouze jeden den. Naopak v Mistrovství v sázení (nejštědřeji zadotovaný turnaj kromě Turnaje mistrů) trvá hrací kolo 4 kalendářní dny. V ostatních turnajích vyřazovací kolo trvá tři kalendářní dny.

 

Systém bodování

Body, které do soutěže zapíšete, se rovnají výhře na tiketu v korunách. Pokud např. vsadíte tiket za 50 Kč s kurzem 2.0 a vyhrajete 100 Kč, připíšete si 100 bodů do soutěže. Aby nebyli zvýhodněni hráči s většími finančními možnostmi, existují v každém kole denní limity, které se do TC počítají.

 

Účast v Turnaji mistrů

Za účast v hlavní fázi každého z turnajů jste odměněni Nety, a to podle kola, do kterého se probojujete. Nejzajímavější ceny samozřejmě čekají na vítěze. Za první místo se ceny často pohybují ve statisících.

Odměny z jednotlivých turnajů se vám navíc počítají do celkového žebříčku, z něhož 1 564 nejlepších postoupí do závěrečného Turnaje mistrů, ve kterém se hraje o milionové ceny.

 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

Lubomír Přibyl

Kurzové sázení není pro Luboše pouze koníček, ale životní styl. Sportovním analýzám a statistikám se věnuje přes deset let. V současnosti pracuje jako sportovní redaktor.

Další zajímavé články od stejného autora

VÍKENDOVÉ ŠLÁGRY

VÍKENDOVÉ ŠLÁGRY: Co sledovat o víkendu 20. až 21. ledna 2024

19.01.2024 20:10 V naší rubrice „VÍKENDOVÉ ŠLÁGRY“ vám servírujeme přehled těch nejzajímavějších víkendových sportovních přenosů. Ty největší pecky najdete v naší tabulce níže. Nezapomeňte si na víkend vsadit! Inspiraci najdete u našich nejlepších sázkařských servisů.   Sobota 20. ledna  Čas TV stanice Sport Zápas  01:00 Nova Sport 1 Lední hokej NHL: Florida – Minnesota  01:00 Eurosport 1 Tenis Australian Open  02:00 Eurosport 2 Tenis Australian Open …

VÍKENDOVÉ ŠLÁGRY

VÍKENDOVÉ ŠLÁGRY: Co sledovat o víkendu 13. až 14. ledna 2024

12.01.2024 17:30 V naší rubrice „VÍKENDOVÉ ŠLÁGRY“ vám servírujeme přehled těch nejzajímavějších víkendových sportovních přenosů. Ty největší pecky najdete v naší tabulce níže. Nezapomeňte si na víkend vsadit! Inspiraci najdete u našich nejlepších sázkařských servisů.   Sobota 13. ledna  Čas TV stanice Sport Zápas  02:00 Nova Sport 1 Lední hokej NHL: Dallas – Nashville  02:00 Nova Sport 2 Lední hokej NHL: Minnesota – Philadelphia  13:30 Canal+ Sport…

OSOBNOSTI SPORTBREAKU

TOP 10 servisů v roce 2023

06.01.2024 15:30 S příchodem nového roku je čas na zrekapitulování toho předešlého. A protože nás, stejně jako vás, zajímá především to, jak se vede našim servisům, pojmeme to stejně jako v případě měsíčních reportů. Přinášíme vám tedy desítku nejlepších servisů za rok 2023, které jsou na naší platformě stále aktivní.   Žebříčku vládl JAYARE TIPS Show, jakou ve svém prvním roce u nás předvedl JAYARE TIPS, podtrhuje jeho výjimečnost. Že jde o unikátního sázkaře,…

MS V HOKEJI U20

Program MS v hokeji do 20 let 2024 (Češi berou bronz!)

06.01.2024 01:00 Čeští junioři vykročí za obhajobou stříbrných medailí z loňského šampionátu v úterý 26. prosince ve federálním derby proti Slovákům. Naši východní sousedé jsou podle mnoha prognóz pasováni na černého koně turnaje. O den později naši mladíci narazí na papírově nejslabšího účastníka skupiny B Norsko. V pátek 29. prosince naopak vyzvou největšího favorita celého turnaje – USA. Skupinu pak zakončí poslední den roku zápasem proti Švýcarsku. Na…

VÍKENDOVÉ ŠLÁGRY

VÍKENDOVÉ ŠLÁGRY: Co sledovat o víkendu 6. až 7. ledna 2024

05.01.2024 20:15 V naší rubrice „VÍKENDOVÉ ŠLÁGRY“ vám servírujeme přehled těch nejzajímavějších víkendových sportovních přenosů. Ty největší pecky najdete v naší tabulce níže. Nezapomeňte si na víkend vsadit! Inspiraci najdete u našich nejlepších sázkařských servisů.   Sobota 6. ledna  Čas TV stanice Sport Zápas  01:00 Nova Sport 1 Lední hokej NHL: New Jersey – Chicago  04:00 Nova Sport 1 Lední hokej NHL: Anaheim – Winnipeg  12:30 Nova Sport 4 Fotbal…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.