Tipsport Tipcup NÁVODY

Tipsport Tipcup

24.01.2024 12:00

Pravděpodobně nejoblíbenější pravidelnou soutěží v sázkových kancelářích Tipsport a Chance jsou Tipcupy. Na rozdíl ale např. od Tipligy, kterou můžete hrát na také v kamenných pobočkách, je Tipcupy možné hrát pouze online nebo v aplikaci. Pokud jsme soutěžní strukturu Tipligy přirovnali k fotbalu, Tipcup si troufneme přirovnat k tenisovému turnaji. Pojďme si podobu populární soutěže zkonkretizovat.

 

O Tipcupech

Tipcupy (zkráceně TC) jsou dlouhodobá, opakující se soutěž, která má vyřazovací podobu. Pro rok 2024 je připraveno celkem 9 TC včetně závěrečného Turnaje mistrů. Hodnota jejich celkové dotace se přehoupne přes 16 milionů. Nejvíc čeká na vítěze prestižního Turnaje mistrů. Ten si odnese 3 miliony Kč.

Všechny turnaje kromě Turnaje mistrů začínají kvalifikací, z níž soutěžící postupují do hlavní fáze. Ta vždy probíhá v předem stanoveném termínu a formátu. Jednotlivé formáty:

  • Všichni proti všem – Všichni postupující spolu soupeří vždy v jedné skupině a dál postoupí lepší půlka. Takhle se hraje celý turnaj až do úplného vítěze.
  • Souboje ve dvojicích – Dle konečného pořadí v kvalifikaci je rozlosovaný tzv. pavouk (obdoba rozlosování tenisových turnajů), kde se soutěžící utkávají ve dvojicích a dál v pavouku postoupí vždy ten lepší.
  • Skupinový TC – Po kvalifikaci následuje několik skupinových kol, ve kterých jsou soutěžící rozděleni do stejně velkých skupin (například čtyřčlenných nebo osmičlenných) a z každé skupiny postoupí předem stanovený počet hráčů do dalšího vyřazovacího kola. Po skupinových kolech je rozlosovaný tzv. pavouk (obdoba rozlosování tenisových turnajů), kde se soutěžící utkávají ve dvojicích a dál v pavouku postoupí vždy ten lepší.
  • Všichni proti všem (2/3 jdou dále) – Nový formát v roce 2024. Všichni postupující spolu soupeří vždy v jedné skupině a dál postoupí 2/3 nejlepších. Takhle se hraje celý turnaj až do úplného vítěze.

Kromě systému se jednotlivé turnaje liší také délkou kola. V krátkém turnaji, tzv. TURBO, trvá jedno vyřazovací kolo pouze jeden den. Naopak v Mistrovství v sázení (nejštědřeji zadotovaný turnaj kromě Turnaje mistrů) trvá hrací kolo 4 kalendářní dny. V ostatních turnajích vyřazovací kolo trvá tři kalendářní dny.

 

Systém bodování

Body, které do soutěže zapíšete, se rovnají výhře na tiketu v korunách. Pokud např. vsadíte tiket za 50 Kč s kurzem 2.0 a vyhrajete 100 Kč, připíšete si 100 bodů do soutěže. Aby nebyli zvýhodněni hráči s většími finančními možnostmi, existují v každém kole denní limity, které se do TC počítají.

 

Účast v Turnaji mistrů

Za účast v hlavní fázi každého z turnajů jste odměněni Nety, a to podle kola, do kterého se probojujete. Nejzajímavější ceny samozřejmě čekají na vítěze. Za první místo se ceny často pohybují ve statisících.

Odměny z jednotlivých turnajů se vám navíc počítají do celkového žebříčku, z něhož 1 564 nejlepších postoupí do závěrečného Turnaje mistrů, ve kterém se hraje o milionové ceny.

 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

Lubomír Přibyl

Kurzové sázení není pro Luboše pouze koníček, ale životní styl. Sportovním analýzám a statistikám se věnuje přes deset let. V současnosti pracuje jako sportovní redaktor.

Další zajímavé články od stejného autora

OSOBNOSTI SPORTBREAKU

TOP 10 servisů v únoru 2024

04.03.2024 19:00 Kterým servisům se v uplynulém měsíci nejvíce dařilo? Dozvíte se z našeho přehledu. Žebříček nejúspěšnějších servisů jsme seřadili podle celkového zisku.    Se začátkem března se tradičně ohlédneme za nejkratším měsícem v roce. Oproti brutálně vydařenému lednu se celkový zisk nejlepších 10 servisů vrátil, řekněme, do zajetých kolejí. Po sečtení jednotlivých výnosů dostaneme krásných 525 485 Kč! Největší radost nám udělala naše nová akvizice…

TIPY A RADY

Jak vydělat peníze na internetu prostřednictvím SportBreaku a SportBeetu

29.02.2024 21:40 Máte po práci nebo po škole volný čas navíc a rádi byste ho přetavili v přivýdělek, ale na brigádu do call centra ani Mekáče se vám nechce? Pak jste se už pravděpodobně zkoušeli dopátrat na Googlu toho „Jak vydělat peníze na internetu“ nebo „Přivýdělek z domova“ a podobných témat. Sami jsme to zkoušeli, takže víme, co jste našli. Jestli vás vyplňování dotazníků, založení vlastního webu, copywriting nebo natáčení videí neláká, máme pro vás…

NÁVODY

SportBeet – revoluční nástroj pro surebetting a valuebetting

28.02.2024 14:00 Každý, kdo chce být v kurzovém sázení úspěšný, pravděpodobně ví, že existují dvě základní strategie, které přináší dlouhodobý zisk. Řeč je samozřejmě o value bettingu (sázení s pozitivní očekávanou hodnotou) a sure bettingu (arbitrážní sázení). Obě dvě mají své přednosti, ale i svá úskalí. SportBreak nyní přichází s revolučním nástrojem SportBeet, který vám s těmito strategiemi pomůže a značně vám usnadní život. O co konkrétně půjde, si…

PŘEKLADY ODBORNÝCH ČLÁNKŮ

EXKLUZIVNĚ: Pravda o varianci

22.02.2024 20:30 Přinášíme vám exkluzivní překlad odborného článku od Neela Shaha. Nell pracoval jako učitel a spisovatel na volné noze, aby se následně začal věnovat kurzovému sázení a obchodováíní. Je držitelem postgraduálního titulu z filozofie a psychologie. Originální znění článku najdete na webu pinnacle.com.   Kde se nachází výhoda? Čisté výsledky vs. počet obchodů   Dali jste si práci a objevili strategii, která funguje? Vaše sebevědomí roste s tím,…

OSOBNOSTI SPORTBREAKU

Velká posila do řad našich servisů – Jurčis Belčis

13.02.2024 10:00 Po Dexterovi, kterého se nám podařilo přivést na SportBreak v loňském roce, posílilo naše řady další velké jméno sázkařské scény – slovenský odborník na stolní tenis Jurčis Belčis. Tipér, kterého mnozí z nás znají díky jeho analýzám na Tipsportu, nově bude působit pouze u nás! My ho považujeme za jednoho z největších odborníků, jakého na československé scéně najdete. Výjimečný je nejen svou expertízou (zaměření převážně na stolní tenis), ale…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.