ČT sport | Česká stálice sportovních kanálů NÁVODY

ČT sport | Česká stálice sportovních kanálů

24.01.2024 12:00

Když se řekne sportovní kanál, mnoha lidem nepochybně přijde na mysl právě ČT sport. Není se čemu divit. Funguje u nás již totiž od roku 2006 a byli jsme na něm svědky mnoha neskutečných momentů. Ačkoli se momentálně stahuje do pozadí, stále neodmyslitelně patří na naše obrazovky. V našem dnešním článku si ho představíme trochu blíže a řekneme vám, jak ho naladit.  

 

Jak naladit ČT sport?

Jelikož je ČT sport součástí televizního portfolia České televize, můžete si jej naladit na jakékoliv televizi prostřednictvím vašeho set-top-boxu. Je také běžnou součástí balíčků od poskytovatelů internetových nebo satelitních televizí. Ve své nabídce ho aktuálně mají úplně všichni. K dispozici ho máte také prostřednictvím oficiální aplikace nebo v rámci iVysílání na ČT.

 

ČT sport Plus

V roce 2022 spustila Česká televize platformu ČT sport Plus, kde je situace trochu jiná. Tento program byl spuštěn proto, aby bylo možné vysílat dvě souběžně hraná utkání a divák si tak mohl vybrat přesně to, co chce.

ČT sport Plus je možné naladit prostřednictvím červeného tlačítka na HbbTV. V tomto případě je nutné, aby televize umožňovala internetové i televizní vysílání. U chytrých televizí je pak možné ČT sport Plus naladit pomocí zeleného tlačítka. Najít ho samozřejmě můžete také v aplikaci nebo prostřednictvím webových stránek České televize.

 

Kolik stojí ČT sport?

Na rozdíl od ostatních sportovních kanálů nelze u ČT sport jednoznačně říct, jaká je jeho cena. Je totiž provozován veřejnoprávní televizí a za běžného provozu tak jediné, co musíte zaplatit, jsou koncesionářské poplatky, které v roce 2024 činí 135 Kč měsíčně na domácnost.

Trochu jinak to samozřejmě je v případě, že si ČT sport pouštíte prostřednictvím některého z poskytovatelů IPTV či satelitní televize. Zde záleží cena na konkrétním balíčku. Pro sledování ČT sport obvykle stačí pořízení pouze toho nejzákladnějšího. Cena takovýchto balíčků pak začíná někde na 149 Kč / měsíčně.

 

Co můžu na ČT sport sledovat?

Pozorným divákům určitě neuniklo, že sportovní nabídka ČT sport pořádně zchudla. To je bohužel fakt, se kterým je potřeba počítat. Kvůli vysokým nákladům tak velké množství vysílacích práv přešlo na jiné kanály.

Přesto se však můžete těšit na poměrně slušnou dávku sportů, a to především z mezinárodní úrovně. Najít na ČT sport můžete například:

  • Tenis – Turnaje v rámci České republiky
  • Fotbal – Vybraná utkání Evropské ligy či Konferenční ligy, FNL, MS, EURO
  • Hokej – Vybraná utkání Extraligy, MS, MS do 20 let, olympiáda
  • Atletika – ME, MS, olympiáda
  • Volejbal – ME, MS, olympiáda
  • Basketbal – ME, MS, olympiáda
  • Házená – ME, MS, olympiáda

ČT sport také nadále vysílá například události motosportu, golfové soutěže a další zajímavé sportovní akce. Především zde ale vždy najdete přenosy či záznamy ze sportovních událostí v rámci Česka. Často také velmi malé sportovní eventy z venkova i měst, ke kterým se televizní divák jinak běžně nedostane.

 

ČT sport je ideální pro fanouška českého sportu

I když v posledních letech zažila ČT sport odliv velkého množství top soutěží, stále má rozhodně co nabídnout. Především milovník domácích sportovních událostí si opravdu přijde na své, protože žádná jiná stanice nenabízí tolik sportu z našich luhů a hájů jako právě ČT sport. Když k tomu přičtete fakt, že jej naladíte prakticky na kterékoliv televizi a v případě balíčků od různých poskytovatelů je součástí těch nejlevnějších, dostanete opravdu výborný sportovní kanál.

 

Související články

O2 TV Sport

Premier Sport

CANAL+ Sport

Eurosport 1, Eurosport 2

Nova Sport

Sport 1, Sport 2

Arena Sport

 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

David Řezníček

Sportovní nadšenec a vášnivý sázkař. Profesionálně se věnuje psaní článků pro weby ze sázkařského a casino prostředí.

Další zajímavé články od stejného autora

SÁZKAŘSKÁ TERMINOLOGIE

Sázka bez remízy | Vysvětlení pojmu + praktické příklady

01.09.2023 13:00 Jestliže sázíte na hokej, fotbal, házenou či jiné sporty, ve kterých existuje možnost remízy, pravděpodobně jste se už s termínem „sázka bez remízy“ setkali. Víte ale, co tato sázka znamená, jak ovlivňuje kurz, kdy vyhráváte a kdy prohráváte? Pokud ne, pozorně si přečtěte náš článek.   Eliminujete riziko remízy Sázku bez remízy (jinak označovanou také jako SBR, DNB nebo AH 0) není složité pochopit. Zatímco u hlavních trhů zápasu, který může…

NÁVODY

Mobilní aplikace Chance | Sázejte kdykoli a odkudkoli

01.09.2023 12:00 Dostali jste od svého sázkového servisu tip, ale zrovna nemáte přístup k počítači? Nevadí! S aplikací Chance máte možnost sázet doslova odkudkoli. Pojďte se s námi podívat, jak si aplikaci nainstalovat, jak ji používat a jaké jsou její hlavní výhody.   K čemu mobilní aplikace Chance slouží? Mobilní aplikace od Chance přináší možnost sázet, sledovat zápasy a číst si fórum na této oblíbené sázkové kanceláři přímo ve vašem telefonu. Díky tomu se…

PŘEKLADY ODBORNÝCH ČLÁNKŮ

EXKLUZIVNĚ: Lze využít metriku xG k předpovídání fotbalových zápasů pro větší zisk?

17.08.2023 22:30 Přinášíme vám exkluzivní překlad odborného článku od sázkového analytika Josepha Buchdahla, který spravuje webové stránky www.football-data.co.uk, na kterém poskytuje historické výsledky, zápasové statistiky a údaje o kurzech. Je také autorem knih Fixed Odds Sports Betting: Statistical Forecasting & Risk Management (2003), How to Find a Black Cat in a Coal Cellar: The Truth about Sports Tipsters (2013) a Squares & Sharps, Suckers & Sharks: The…

PŘEKLADY ODBORNÝCH ČLÁNKŮ

EXKLUZIVNĚ: Šoky a zklamání: Srovnání efektivity bookmakerů během mistrovství světa 2022

05.06.2023 20:00 Přinášíme vám exkluzivní překlad odborného článku od sázkového analytika Josepha Buchdahla, který spravuje webové stránky www.football-data.co.uk, na kterém poskytuje historické výsledky, zápasové statistiky a údaje o kurzech. Je také autorem knih Fixed Odds Sports Betting: Statistical Forecasting & Risk Management (2003), How to Find a Black Cat in a Coal Cellar: The Truth about Sports Tipsters (2013) a Squares & Sharps, Suckers & Sharks: The…

TIPY A RADY

Jak odhalit podvodné sázkové poradenství

29.11.2022 12:00 Sázkových poradenství najdete na internetu doslova stovky. Některá nabízejí zaručené služby, na jiných zase už na první pohled není něco úplně v pořádku. Jak ale rozlišit ty, jejichž nabídku stojí za to odzkoušet od těch, kterým jde primárně o vaše peníze? Právě na to se podíváme v rámci našeho dnešního článku.   První červená vlajka - sázkové poradenství nemá verifikaci Jestliže si všimnete, že vámi vybrané sázkové poradenství neverifikuje své…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.