Tipsport Tipcup NÁVODY

Tipsport Tipcup

24.01.2024 12:00

Pravděpodobně nejoblíbenější pravidelnou soutěží v sázkových kancelářích Tipsport a Chance jsou Tipcupy. Na rozdíl ale např. od Tipligy, kterou můžete hrát na také v kamenných pobočkách, je Tipcupy možné hrát pouze online nebo v aplikaci. Pokud jsme soutěžní strukturu Tipligy přirovnali k fotbalu, Tipcup si troufneme přirovnat k tenisovému turnaji. Pojďme si podobu populární soutěže zkonkretizovat.

 

O Tipcupech

Tipcupy (zkráceně TC) jsou dlouhodobá, opakující se soutěž, která má vyřazovací podobu. Pro rok 2024 je připraveno celkem 9 TC včetně závěrečného Turnaje mistrů. Hodnota jejich celkové dotace se přehoupne přes 16 milionů. Nejvíc čeká na vítěze prestižního Turnaje mistrů. Ten si odnese 3 miliony Kč.

Všechny turnaje kromě Turnaje mistrů začínají kvalifikací, z níž soutěžící postupují do hlavní fáze. Ta vždy probíhá v předem stanoveném termínu a formátu. Jednotlivé formáty:

  • Všichni proti všem – Všichni postupující spolu soupeří vždy v jedné skupině a dál postoupí lepší půlka. Takhle se hraje celý turnaj až do úplného vítěze.
  • Souboje ve dvojicích – Dle konečného pořadí v kvalifikaci je rozlosovaný tzv. pavouk (obdoba rozlosování tenisových turnajů), kde se soutěžící utkávají ve dvojicích a dál v pavouku postoupí vždy ten lepší.
  • Skupinový TC – Po kvalifikaci následuje několik skupinových kol, ve kterých jsou soutěžící rozděleni do stejně velkých skupin (například čtyřčlenných nebo osmičlenných) a z každé skupiny postoupí předem stanovený počet hráčů do dalšího vyřazovacího kola. Po skupinových kolech je rozlosovaný tzv. pavouk (obdoba rozlosování tenisových turnajů), kde se soutěžící utkávají ve dvojicích a dál v pavouku postoupí vždy ten lepší.
  • Všichni proti všem (2/3 jdou dále) – Nový formát v roce 2024. Všichni postupující spolu soupeří vždy v jedné skupině a dál postoupí 2/3 nejlepších. Takhle se hraje celý turnaj až do úplného vítěze.

Kromě systému se jednotlivé turnaje liší také délkou kola. V krátkém turnaji, tzv. TURBO, trvá jedno vyřazovací kolo pouze jeden den. Naopak v Mistrovství v sázení (nejštědřeji zadotovaný turnaj kromě Turnaje mistrů) trvá hrací kolo 4 kalendářní dny. V ostatních turnajích vyřazovací kolo trvá tři kalendářní dny.

 

Systém bodování

Body, které do soutěže zapíšete, se rovnají výhře na tiketu v korunách. Pokud např. vsadíte tiket za 50 Kč s kurzem 2.0 a vyhrajete 100 Kč, připíšete si 100 bodů do soutěže. Aby nebyli zvýhodněni hráči s většími finančními možnostmi, existují v každém kole denní limity, které se do TC počítají.

 

Účast v Turnaji mistrů

Za účast v hlavní fázi každého z turnajů jste odměněni Nety, a to podle kola, do kterého se probojujete. Nejzajímavější ceny samozřejmě čekají na vítěze. Za první místo se ceny často pohybují ve statisících.

Odměny z jednotlivých turnajů se vám navíc počítají do celkového žebříčku, z něhož 1 564 nejlepších postoupí do závěrečného Turnaje mistrů, ve kterém se hraje o milionové ceny.

 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

Lubomír Přibyl

Kurzové sázení není pro Luboše pouze koníček, ale životní styl. Sportovním analýzám a statistikám se věnuje přes deset let. V současnosti pracuje jako sportovní redaktor.

Další zajímavé články od stejného autora

OSOBNOSTI SPORTBREAKU

TOP 10 servisů v červnu 2024

Včera 21:45 Kterým servisům se v uplynulém měsíci nejvíce dařilo? Dozvíte se z našeho přehledu. Žebříček nejúspěšnějších servisů jsme seřadili podle celkového zisku.    Bohužel také v červnu se projevila klesající tendence, která je pro letní sezónu typická. Snad se to se srpnovou olympiádou otočí! Nicméně zpět do současnosti. Desítka nejziskovějších servisů v červnu dohromady urvala 347 875 Kč, takže po květnu přebírá nechtěný primát pro nejméně povedený…

EURO

Program EURO 2024 (aktualizované výsledky)

27.06.2024 21:00 Konečně jsme se dočkali. Jedna z hlavních sportovních událostí roku, fotbalové EURO, odstartuje v pátek 14. června soubojem domácího Německa s výběrem Skotka. Vrchol fotbalové sezóny vyhlíží také čeští fotbalisté, kteří přijdou na řadu v úterý 18. červnu. Los jim na začátek postavil do cesty jednoho z favoritů turnaje – Portugalsko. O postup mezi nejlepší šestnáctku se dále s Gruzií a Tureckem. Na kompletní rozpis šampionátu se podívejte níže.  …

OSOBNOSTI SPORTBREAKU

TOP 10 servisů v květnu 2024

04.06.2024 19:30 Kterým servisům se v uplynulém měsíci nejvíce dařilo? Dozvíte se z našeho přehledu. Žebříček nejúspěšnějších servisů jsme seřadili podle celkového zisku.    Po úžasném dubnu došlo v květnu k poklesu celkového zisku desítky nejziskovějších tipérů na celkových 352 785 Kč. Z tohoto hlediska se tedy jedná o zatím nejslabší měsíc v letošním kalendářním roce. Uvidíme, kam se dostaneme v létě. Mezi tahouny v minulém měsíci patřily hlavně největší…

MS V HOKEJI

Program MS v hokeji 2024 (aktualizováno). Češi slaví zlato!

27.05.2024 10:00 Hokejová událost roku startuje 10. května a naši reprezentanti se představí hned v úvodním dni šampionátu. Ve večerním utkání v pražské O2 Areně vyzvou Finsko. Skupinu zakončí stejně jako na loňském šampionátu soubojem s Kanadou. Na kompletní rozpis hokejového mistrovství světa 2024 v Praze a Ostravě se podívejte v našem článku, který budeme pravidelně aktualizovat o výsledky. Nenechte si ujít možnost sázet na MS v hokeji 2024 se speciálními…

MS V HOKEJI

Využijte dvou speciálních balíčků s tipy k MS v hokeji 2024!

06.05.2024 21:45 MS v hokeji je tady! V pátek 10. května odstartuje odpoledními zápasy v pražské O2 Areně a ostravské Ostravar Aréně. Domácí hokejisté se do akce dostanou ve večerním utkání proti Finsku. A my u toho nesmíme chybět! A stejně jako u předchozích dvou šampionátů jsme si pro vás připravili speciální balíček. A tentokrát nejsme sami. Svůj speciální balíček spustili také borci ze SPREADCLUBU.    Ohlédnutí za předchozími ročníky  Vy, kteří jste s námi…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.