EXKLUZIVNĚ: Pět klíčových sázkařských zásad, které si musíte zapamatovat PŘEKLADY ODBORNÝCH ČLÁNKŮ

EXKLUZIVNĚ: Pět klíčových sázkařských zásad, které si musíte zapamatovat

Včera 21:30

Přinášíme vám exkluzivní překlad odborného článku z archivu edukativích článků dostupných na webu sázkové kanceláře pro profesionální sázkaře Pinnacle.

 

  • Myslete na svůj cíl
  • Poznejte svou konkurenci
  • Nejde vždy jen o výhru
  • Nemáte úplnou kontrolu
  • Starejte se o své peníze

 

Skutečnost, že se v archivu na webových stránkách Pinnacle nachází tisíce článků, jen podtrhuje, kolik se toho lze o sázení naučit. Bez ohledu na sport, na který sázíte, základy úspěchu jsou pro mnoho sázkařů stejné. Tyto principy jsou sice jednoduché, ale klíčové.

Navzdory jejich důležitosti je mnoho sázkařů přehlíží. Pokud ale chcete dlouhodobě vydělávat, nemůžete si tyto základní principy dovolit zanedbávat. Na první pohled se to může zdát jasné, ale pokud si tyto zásady osvojíte a budete se jich držet, pravděpodobně to bude mít pozitivní dopad na vaše sázení. 

Pochopením základních konceptů však cesta teprve začíná. Sázkaři, zvláště ti nejúspěšnější, kterým se mnozí chtějí podobat, si léta budují znalosti a dovednosti, které jim pomohou nejen rozpoznat neefektivitu sázkových trhů, ale také ji naplno využít. To ale neznamená, že zapomněli na první lekce, kterými si na začátku své cesty prošli.  

Ať už jste na začátku své sázkařské cesty, začínáte těžit z úspěchů nebo se sázení věnujete desítky let, pět klíčových konceptů popsaných v tomto článku by vždy mělo být středobodem vašeho přemýšlení pokaždé, když uzavíráte sázku. 

 

Myslete na svůj cíl

U mnoha sázkařů přijde období, kdy jednoduše ztratí pojem o tom, čeho se vlastně snaží dosáhnout. Jestliže sázíte pro zábavu, nemusí se vás to týkat, ale pro mnoho sázkařů je cílem dosáhnout kladného zhodnocení investovaných peněz.  

 

Nejlepší sázkaři nejsou nejlepší jen proto, že ví, jak vyhrávat. Jsou nejlepší, protože ví jak prohrávat a nenechat se tím ovlivnit.  

 

I když má každá sázka potenciál vyhrát nebo prohrát vaše peníze, bylo by bláhové měřit úspěch sázku od sázky – i dobrá sázka vás může připravit o peníze. Znamená to, že sázkař si musí uvědomit, že sázení je běh na dlouhou trať, a i když to někdy bude nahoru a dolů, cíl je být z dlouhodobého hlediska nahoře.

Jestliže se příliš zaměříte na jednotlivé sázky, může se snadno stát, že zapomenete na celkový obraz. Ať už jde o reakci na ztrátu a snahu získat část svých peněz co nejrychleji zpět nebo případy, kdy se necháte unést výhrou a začnete sázet bez rozmyslu a zdůvodnění, coby sázkař byste měl vždy myslet na dopad, který tato rozhodnutí mohou mít za týden, měsíc nebo rok.

Sázení vyžaduje píli, trpělivost a odhodlání. Úspěch se nedostaví přes noc a i kdyby, hned druhý den můžete o plody své práce stejně snadno přijít. Ať už sázku vyhrajete nebo prohrajete, vždy si ji zanalyzujte, pokračujte dál a nezapomeňte na svůj cíl.  

 

Poznejte svou konkurenci

Když lidé začínají sázet, často se domnívají, že stačí porazit sázkovou kancelář. Ta si totiž bere jejich peníze a cílem je dostat z ní část peněz zpátky. Jakmile se ale začnete o sázkových trzích a jejich chování dozvídat více, brzy vám dojde, že jde spíše o to porazit ostatní sázkaře.  

Jistě, kurzy, na které sázíte, vypisuje sázková kancelář, a právě ona inkasuje peníze, které vsadíte, takže je jednoduché zjistit, proč lidi chtějí porazit právě ji. To je bohužel bitva, kterou nikdy nevyhrajete – i když totiž občas vyhrajete, existuje spousta dalších lidí, kteří prohráli (bez toho by sázkové kanceláře neexistovaly).  

Jakmile jsou kurzy uvedeny na trh, ostatní sázkaři je pomáhají utvářet. A právě s těmito sázkaři vy soupeříte a snažíte se získat jakoukoliv hodnotu, která by se na trhu mohla vyskytovat. 

Je rovněž důležité si uvědomit, že toto zápolení s ostatními sázkaři je relativní. Nezáleží na tom, jestli dokážete přesně předpovědět výsledek fotbalového zápasu ještě před výkopem. Pokud totiž existují sázkaři, kteří mají přesnější předpovědi než vy, jsou to oni, kdo získá odměnu. 

 

Nejde vždy jen o výhru

Jak už bylo zmíněno výše, ve světě sportu se vyskytuje tolik nahodilých faktorů, že se vám může stát, že budete mít smůlu. Mohli jste uzavřít sázku, která by 9x z 10 zápasů vyšla, ale právě v tomto případě jste měli smůlu. Právě proto je důležité uvědomit si, že ne každou sázku vyhrajete.

 

3,40 €, které na jedné sázce získáte navíc, se možná nezdá moc, ale za rok se může tato částka vyšplhat na více než 1 000 €. Rázem se tak stává mnohem zajímavější.

 

Mnoho lidí se domnívá, že sázkaři, kteří jsou známí tím, že sázením vydělávají velké částky, mají při výběru sázek nějaký „zlatý dotek“. Ale představa, že jednotlivec dokáže vždy najít perfektní sázku a vše půjde podle plánu tak, aby pokaždé vyhrál, je nesmyslná. I tito sázkaři prohrávají, ale zkrátka prohrávají méně často, než vyhrávají.  

Vzhledem k tomu, že prohry jsou v sázení jednou z mála jistot, je znalost toho, jak se s nimi vypořádat, nedílnou součástí sázkařské profese. Jedním z vhodných cvičení, které může být užitečné, je pokusit se zanalyzovat, proč vlastně sázka prohrála. Projděte si vše, co jste před jejím podáním věděli a zeptejte se sami sebe, zda byste ji vsadili znovu. Pokud je odpověď kladná, pak jste udělali vše, co jste mohli. Jestliže je odpověď záporná, možná je na čase přehodnotit svůj rozhodovací proces.  

Nejlepší sázkaři nejsou nejlepší jen proto, že vědí, jak vyhrát. Jsou nejlepší, proto, že vědí jak prohrát a nenechat se tím ovlivnit.  

 

Nemáte úplnou kontrolu

Jednou z nejtěžších věcí pro každého člověka je přijmout fakt, že nad něčím nemá kontrolu, zvláště v případech, kdy jde o něco, u čeho má pocit, že všechna rozhodnutí záleží na něm. Každý by měl vědět, že má jen malý vliv na to, jak dopadne fotbalový zápas, ale kolik z nich ví, že nemá úplnou kontrolu nad tím, na co vsadil nebo proč na to vsadil?  

Behaviorální předpojatost může mít ohromný vliv na vaše rozhodování při sázení a čím dříve si to uvědomíte, tím lépe. Nejenže byste si to jako sázkaři měli uvědomit, ale měli byste si to neustále připomínat. Tyto předsudky nemůžete mít pod kontrolou, ale to, že si je uvědomujete a víte, jak jsou rozšířené, vám určitě pomůže.

Těmito předsudky může být ovlivněno vše od selektivních vzpomínek na určité události a změny minulých názorů až po důvod, proč uzavřeme nebo neuzavřeme určitou sázku. Už z jejich samotné podstaty vyplývá, že nám brání v racionálním úsudku – což je samozřejmě něco, co nejde dost dobře dohromady ve světě, kde hrozí riziko ztráty peněz.  

 

Starejte se o své peníze

Sázka za 10 € a za 10 000 € může pro různé lidi znamenat totéž. Nezáleží na tom, jak velké jsou vaše sázky, pro dlouhodobou úspěšnost je klíčová optimalizace vašeho bankrollu.

Ať už sázení berete vážně nebo ne, správa peněz je nesmírně důležitou součástí sázení. Pokud sázíte pro zábavu, měli byste sázet pouze tolik, kolik si můžete dovolit. V případě, že se sázením živíte, je udržování bankrollu pro maximalizaci potenciálních výher a omezení potenciálních proher rozdílovým faktorem mezi úspěšnou kariérou a bankrotem.

Získat ze svých peněz co nejvíce se netýká jen optimalizace vašeho vkladu pro každou jednotlivou sázkou, ale také kurzů, které sázíte. Rozdíl v kurzech 2.34 a 2.36 se může zdát minimální, avšak z dlouhodobého pohledu se i takto malý rozdíl počítá.  

Srovnání kurzů se může zdát jako hodně práce za malou odměnu, ale je to jen další příklad toho, jak může mít úzkoprsé sledování sázky po sázce negativní dopad. 3,40 €, které na jedné sázce získáte navíc, se možná nezdá moc, ale za rok se může tato částka vyšplhat na více než 1 000 €. Rázem se tak stává mnohem atraktivnější. 

Těchto pět klíčových principů je stále pouze malou částí sázení. Nicméně ze všech věcí, které je potřeba se naučit, neustále na ně myslet a důsledně je provádět, jsou dobrým začátkem. Myslet na svůj cíl, poznat svou konkurenci, pochopit, že nejde vždy o výhru, že nemáte vše pod kontrolou a že se musíte starat o svoje peníze, vám sice úspěch nezaručí, určitě to ale pomůže.

 

Zdroj: Obrázky použity z původního článku dostupného na webu pinnacle.com.

 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

David Řezníček

Sportovní nadšenec a vášnivý sázkař. Profesionálně se věnuje psaní článků pro weby ze sázkařského a casino prostředí.

Další zajímavé články od stejného autora

SÁZKAŘSKÁ TERMINOLOGIE

Cashout tiketu - co to je a jak to funguje?

17.06.2024 12:00 Ve světě sázení existují různé pojmy a termíny, které výrazně mění způsob hry. Jedním z těch nepoužívanějších a sázkařsku neoblíbenějších je takzvaný cashout. Co to ale vlastně takový cashout znamená a jak se ve světě sázení používá? Na to si odpovíme v našem článku.   Co je to cashout? Cashoutu se říká také předčasná výplata tiketu, což je v podstatě všeříkající. Jednoduše je díky němu možné vyplatit rozehraný tiket ještě předtím, než všechny…

NÁVODY

Fortuna přihlášení | Jak na to?

10.06.2024 12:00 Jistě už dobře víte, že pokud chcete sázet na své favority, musíte mít u některé ze sázkových kanceláří účet. Bez něj to zkrátka nepůjde. Jakmile ho máte, můžete se do něj přihlásit, a právě poté získáte přístup ke všemu, co daná sázková kancelář nabízí. V našem článku se zaměříme na tu nejstarší u nás – sázkovou kancelář Fortuna. Pojďte s námi zjistit, jak se do Fortuny můžete přihlásit na pár kliknutí.   Jak se přihlásit do svého Fortuna účtu…

NÁVODY

Fortuna podpora – jak ji kontaktovat a s čím vám pomůže?

30.05.2024 12:00 Na internetu vás může potkat řada technických nepříjemností. To samozřejmě neplatí jen o běžném surfování, ale také u oblíbených sázkových kanceláří, jako je Fortuna. Na všechny nepříjemnosti je však Fortuna připravená díky své propracované zákaznické podpoře. Jak ji kontaktovat a co všechno s ní lze vyřešit se dozvíte v našem článku.   Kontakty na zákaznickou podporu Fortuny Bez fungující zákaznické podpory by to dnes ve světě sázkových…

TIPY A RADY

SazkaBet Maraton | Každý měsíc hra o zajímavé ceny

27.05.2024 12:00 Společnost Sazka je nejdéle působícím poskytovatelem hazardních her na našem trhu. Za dobu své existence si již prošla mnohými změnami, mezi které patří mimo jiné také spuštění populární sázkové kanceláře SazkaBet. Tam se můžete účastnit mnoha zajímavých soutěží, mezi kterými můžete každý měsíc objevit také oblíbený SazkaBet maraton. O co vlastně jde a na co se v něm můžete těšit?   Zajímavé ceny každý měsíc SazkaBet Maraton patří k dlouhodobým…

TIPY A RADY

AKO bonus na Betanu pro ještě vyšší výhry

27.05.2024 12:00 Každý sázkař ví, že přidáváním více příležitostí na tiket se snižuje pravděpodobnost jeho výhry. Pokud vám ale vyšší riziko nevadí a rádi vytváříte tikety plné různých příležitostí, Betano vám dává možnost vyhrát dokonce ještě více. Přináší vám totiž velmi povedený AKO bonus pro ještě vyšší kurzy u těch nejoblíbenějších soutěží. Pojďte se s námi podívat, jak funguje v praxi a jak ho můžete využít i vy.   Až 70 % navýšení výher Jste příznivcem…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.