Tipsport Tipliga NÁVODY

Tipsport Tipliga

24.01.2024 12:00

Tipliga (zkráceně TL) je název celoroční soutěže pořádané největší českou sázkovou kanceláří Tipsport a její dceřinnou společností Chance. Hrát ji můžete online i v kamenných pobočkách. Účast v soutěži je zdarma! Tipliga představuje ideální příležitost, jak si každý měsíc přilepšit o desítky až tisíce netů zdarma.

 

Princip Tipligy

Formát Tipligy se podobá českým fotbalovým soutěžím. Skládá se z několika úrovní rozdělených do jednotlivých skupin, ze kterých každé dva týdny (od roku 2024 se formát soutěže zrychlil) podle předem stanoveného klíče účastníci postupují či sestupují o level výše či níže. O pořadí soutěžících rozhodují body, které odpovídají výhrám na tiketech zařazených do TL. Pokud např. vsadíte tiket za 50 Kč s kurzem 2.0 a vyhrajete 100 Kč, připíšete si 100 bodů do soutěže. Aby nebyli zvýhodněni hráči s většími finančními možnostmi, existují v každé úrovni denní limity, které se do TL počítají.

 

Denní limity Tipligy

 

Na obrázku můžete vidět, že existuje celkem 13 úrovní (od Pralesa až po 1. ligu). Počet skupin odpovídá jednotlivé úrovni a pro následující nižší soutěž je vždy dvojnásobný. 1. liga má pouze jednu skupinu, 2. liga má dvě skupiny, 3. ligy čtyři skupiny apod. Každá skupina má 16 členů (v Pralese se může stát, že to bude méně) a postoupit nebo sestoupit můžete jednou za dva týdny.

 

Postupový klíč

Jak už bylo řečeno, tak každé dva týdny postupují nejlepší hráči o level výše (neplatí pro 1. ligu, ze které není kam postoupit), a naopak hráči s nejnižším počtem bodů sestupují (neplatí pro Prales, ze kterého nelze sestoupit). O pořadí ve skupině rozhoduje počet získaných bodů. Postupuje se a sestupuje podle klíče na následujícím obrázku.

 

Tipliga postupový klíč

 

Ceny

Aby se mezi soutěžícími zvýšil konkurenční boj a nehrálo se jen tak pro zábavu, jsou nejlepší sázkaři každý měsíc odměňováni. Nejlákavější odměna čeká samozřejmě na vítěze 1. ligy, který vyhraje 10 000 netů a známku šampióna! V nejvyšší soutěži je odměněno hned 6 nejlepších (6. místo dostane 1 000 netů). Zajímavé odměny ale čekají už od 3. třídy, jejíž vítězové si přijdou na 100 netů. To ale není vše! V TL se totiž hraje také o postup do Turnaje mistrů, ve kterém se každoročně rozdávají milionové ceny!

 

Účast v Turnaji mistrů

Dalším lákadlem, který motivuje sázkaře dostat se v Tiplize co nejvýše, je automatická účast v každoročním Turnaji mistrů. V něm se na konci roku utkají nejlepší hráči z Tipligy a ze soutěží typu Tipcup. Účast v Turnaji mistrů si zajistí sázkaři, kteří budou v listopadu figurovat nejhůře v A. třídě. A zkusti své štěstí v Turnaji mistrů se vyplatí, protože se hraje o milionové ceny!

 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

Lubomír Přibyl

Kurzové sázení není pro Luboše pouze koníček, ale životní styl. Sportovním analýzám a statistikám se věnuje přes deset let. V současnosti pracuje jako sportovní redaktor.

Další zajímavé články od stejného autora

OSOBNOSTI SPORTBREAKU

TOP 10 servisů v červnu 2024

Včera 21:45 Kterým servisům se v uplynulém měsíci nejvíce dařilo? Dozvíte se z našeho přehledu. Žebříček nejúspěšnějších servisů jsme seřadili podle celkového zisku.    Bohužel také v červnu se projevila klesající tendence, která je pro letní sezónu typická. Snad se to se srpnovou olympiádou otočí! Nicméně zpět do současnosti. Desítka nejziskovějších servisů v červnu dohromady urvala 347 875 Kč, takže po květnu přebírá nechtěný primát pro nejméně povedený…

EURO

Program EURO 2024 (aktualizované výsledky)

27.06.2024 21:00 Konečně jsme se dočkali. Jedna z hlavních sportovních událostí roku, fotbalové EURO, odstartuje v pátek 14. června soubojem domácího Německa s výběrem Skotka. Vrchol fotbalové sezóny vyhlíží také čeští fotbalisté, kteří přijdou na řadu v úterý 18. červnu. Los jim na začátek postavil do cesty jednoho z favoritů turnaje – Portugalsko. O postup mezi nejlepší šestnáctku se dále s Gruzií a Tureckem. Na kompletní rozpis šampionátu se podívejte níže.  …

OSOBNOSTI SPORTBREAKU

TOP 10 servisů v květnu 2024

04.06.2024 19:30 Kterým servisům se v uplynulém měsíci nejvíce dařilo? Dozvíte se z našeho přehledu. Žebříček nejúspěšnějších servisů jsme seřadili podle celkového zisku.    Po úžasném dubnu došlo v květnu k poklesu celkového zisku desítky nejziskovějších tipérů na celkových 352 785 Kč. Z tohoto hlediska se tedy jedná o zatím nejslabší měsíc v letošním kalendářním roce. Uvidíme, kam se dostaneme v létě. Mezi tahouny v minulém měsíci patřily hlavně největší…

MS V HOKEJI

Program MS v hokeji 2024 (aktualizováno). Češi slaví zlato!

27.05.2024 10:00 Hokejová událost roku startuje 10. května a naši reprezentanti se představí hned v úvodním dni šampionátu. Ve večerním utkání v pražské O2 Areně vyzvou Finsko. Skupinu zakončí stejně jako na loňském šampionátu soubojem s Kanadou. Na kompletní rozpis hokejového mistrovství světa 2024 v Praze a Ostravě se podívejte v našem článku, který budeme pravidelně aktualizovat o výsledky. Nenechte si ujít možnost sázet na MS v hokeji 2024 se speciálními…

MS V HOKEJI

Využijte dvou speciálních balíčků s tipy k MS v hokeji 2024!

06.05.2024 21:45 MS v hokeji je tady! V pátek 10. května odstartuje odpoledními zápasy v pražské O2 Areně a ostravské Ostravar Aréně. Domácí hokejisté se do akce dostanou ve večerním utkání proti Finsku. A my u toho nesmíme chybět! A stejně jako u předchozích dvou šampionátů jsme si pro vás připravili speciální balíček. A tentokrát nejsme sami. Svůj speciální balíček spustili také borci ze SPREADCLUBU.    Ohlédnutí za předchozími ročníky  Vy, kteří jste s námi…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.