Proč kurzy dropují? Je to od servisu podvod či chyba? Známe odpověď. TIPY A RADY

Proč kurzy dropují? Je to od servisu podvod či chyba? Známe odpověď.

05.09.2022 22:00

Dropy, neboli rychlé poklesy kurzů jsou při nákupu tipů jednou z nejzásadnějších otázek. Zisku ve sportovním sázení totiž můžete dosáhnout pouze za předpokladu, že budete sázet za výhodné ceny, tedy kurzy. A to vám rychlé dropy mohou zcela znemožnit. V tomto článku si zodpovíme otázku, proč kurzy dropují a zdali za to mohou samotné sázkové servisy. Na konci článku vám pak dáme několik tipů, které vám v boji proti rychlým propadům kurzů pomohou bojovat.

Proč kurzy dropují?

Sázkové kurzy, podobně jako ceny akcií či komodit na burze, odrážejí skutečný zájem zákazníků o danou událost. Jakmile na vybranou sázkovou událost začne najednou proudit větší množství peněz, bookmakeři takový kurz přezkoumají a pokud uznají, že daný kurz je chybný, rychle ho sníží.

Dropem, neboli poklesem kurzů se tak bookmakeři snaží napravit svojí chybu při vypisování kurzů a aktivně se brání tomu, aby dané chyby využívali další a další zákazníci.

 

Kdy kurzy dropují?

Kurzy dropují vždy, když bookmaker zaznamená zvýšený zájem o vybraný kurz. To může být v reakci na:

Pohyb kurzů na mezinárodním trhu
Zvýšený objem vsazených peněz

Sázku tipaře, kterého bookmaker má zaškatulkovaného jako profesionálního investora

Proč kurzy dropují u sázkových servisů?

Z výše zmiňovaných informací je patrné, že dropy u sázkových servisů jsou vyvolány zvýšeným zájmem jeho zákazníků o vybranou sázku. Pakliže sázkový servis uveřejní nový tip, všichni jeho zákazníci velmi pravděpodobně otevřou vybranou sázkovku a na daný tip v rychlém sledu vsadí. Bookmaker tento pohyb zaznamená, vybraný kurz přezkoumá a může dojít ke zjištění, že v něm udělal chybu. Následuje pokles kurzu, kterým zamezí, aby této chyby využívali další sázkaři.

Je pokles kurzu chyba sázkového servisu?

Pokles kurzu není primárně chyba sázkového servisu, na druhou stranu však existuje možnost, jak sázkový servis může rychlým a výrazným poklesům kurzů předcházet. Pokud bookmaker udělá výraznou chybu nebo se jeho chyba (výhodný kurz) vyskytne na malém trhu (exotičtější liga, jako například 2. běloruská fotbalová liga, případně exotičtější sázka, jako například počet udělených karet), je pokles kurzů nevyhnutelný.

Pakliže však sázkový servis podává tipy na větší trhy, k rychlému a výraznému poklesu kurzů nemusí dojít, nebo k němu dojde postupně a jenom nepatrně. Vsazené peníze jeho zákazníků se totiž schovají ve velkém objemu dalších sázek, které na dané kurzy přirozeně proudí uvnitř sázkové kanceláře. Tyto sázkové servisy jsou tak nesmírně cenné a to i přestože nemají tak vysoké ROI (zhodnocení) jako některé další sázkové servisy.

 

Jak se bránit dropům kurzů?

Dropy kurzů jsou nepříjemné a pakliže chcete sázet se ziskem, nikdy se jich úplně nevyvarujete. Nicméně pár tipů a triků, které vám pomohou bránit se dropům, přesto existuje. Pojďme se na ně podívat.

Vyberte si sázkový servis, který dává tipy na větší trhy

Toto je zcela zásadní rada / tip. Při výběru sázkových servisů byste neměli dbát pouze na dosažené ROI (zhodnocení), ale také na jaké sázkové příležitosti a do jakých lig vybraný servis cílí. Pakliže v historii tipů vybraného servisu vidíte sázky na počet es, počet rohů, počet karet, nebo na soutěže jako je třetí česká fotbalová liga nebo druhá anglická hokejová liga, potom s rychlými dropy kurzů raději počítejte.

Dejte přednost sázkovým servisům, které nemají tolik zákazníků

Je naprosto jasné, že sázkové servisy na předních místech ve vyhledávání na sázkové verifikaci SportBreak, budou mít největší počet zákazníků. To není vyloženě špatně a tato rada nemusí platit v případě, kdy sázkový servis míří své tipy na větší trhy. Pokud však sázkový servis najdete na předních místech ve vyhledávání a z historie tipů je zároveň patrné, že takový servis míří na spíše menší trhy jako je počet es v tenise nebo počet karet ve fotbale, potom jsou rychlé dropy kurzů na denním pořádku.

Snažte se tipy podávat co nejdříve po uveřejnění

Pakliže jste se již rozhodli sledovat sázkový servis, který přináší obecně rychlejší a výraznější dropy, měli byste zajistit, že uveřejněné sázky budete podávat mezi prvními a tedy že se takových dropů vyvarujete. To můžete udělat s několika základními tipy pro co nejrychlejší vsazení tipů, které jsme vám shrnuli v předchozím článku.

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

Lucie Jiříková

Sportovní sázkařka a investorka. Majitelka mnoha sázkových servisů na verifikaci SportBreak, kde působí pod názvem BETTING GIRL.

Další zajímavé články od stejného autora

NÁVODY

Jak funguje zákaznická podpora SportBreak?

27.10.2022 12:00 SportBreak je velmi jednoduchá a přehledná platforma, to ovšem neznamená, že člověk nemůže narazit na nějakou otázku či problém. Z toho důvodu na této platformě najdete zákaznickou podporu, která vám v případě nesnází ochotně pomůže. Jak zákaznickou podporu SportBreak můžete kontaktovat a jak vlastně funguje se dozvíte v tomto článku.   Co dělat v případě problému? Abyste se při používání SportBreak nikdy neztratili, abyste nemuseli řešit žádné…

TIPY A RADY

Jaké jsou typy sázek? Pokračování.

24.10.2022 12:00 V předešlém článku jsme si představili ty nejzákladnější a zdaleka nejpoužívanější typy sázek v sázkových kancelářích. Nyní je na čase, abychom se vrhli na další typy sázek. Tyto sázky v sázkových kancelářích nejsou tak běžné, nicméně na serveru SportBreak se s nimi (alespoň u některých sázkových servisů) rozhodně potkáte. Jdeme na to!   Počet es Sázka na počet es se využívá v tenisu a umožňuje nám tipovat, kolik es v daném tenisovém zápasu…

NÁVODY

Jak funguje affiliate program u SportBreaku?

20.10.2022 12:00 Jste spokojení se sázkovou verifikací SportBreak a chtěli bys jí doporučit svým přátelům nebo známým? Vlastníte nějaké projekty spojené se sportem, sázením či s hazardními hrami? Potom byste mohli uvítat affiliate program SportBreaku. V tomto článku vám vysvětlím, jak tento program funguje a jak se do něj můžete zapojit.     Co je to affiliate program? Affiliate program je forma spolupráce mezi tebou a sázkovou verifikací SportBreak. Affiliate…

TIPY A RADY

Srovnání českých sázkových kanceláří podle SportBreaku

17.10.2022 12:00 Hazardní zákon v České republice zakazuje nabízet hazardní hry a sportovní sázení podnikatelským subjektům, které nemají licenci od Ministerstva financí. A protože proces pro získání licence není zase tak snadný, sázkařský rybníček u nás je poměrně malý a uzavřený. V současné chvíli na českém trhu působí celkem 7 sázkových kanceláří. V tomto článku si je představíme a uděláme jejich srovnání.   Sázková kancelář Tipsport Tipsport je zdaleka…

NÁVODY

Jak se zaregistrovat a přihlásit? Co najdete v Mém účtu?

13.10.2022 12:00 Registrace a přihlášení na server SportBreak je zcela klíčová nejen kvůli odebírání zakoupených tipů, ale také k případnému provozu vlastního sázkového servisu. Registrace a přihlášení na serveru SportBreak je velmi snadná, protože se však nejedná o úkony, s nimiž by se lidé běžně setkávali, rozhodli jsme se vám poskytnout podrobný návod. Dále vám potom v tomto článku dáme informace o tom, co najdete v sekci „Můj účet“.   Jak se zaregistrovat do…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.