Cashout tiketu - co to je a jak to funguje? SÁZKAŘSKÁ TERMINOLOGIE

Cashout tiketu - co to je a jak to funguje?

17.06.2024 12:00

Ve světě sázení existují různé pojmy a termíny, které výrazně mění způsob hry. Jedním z těch nepoužívanějších a sázkařsku neoblíbenějších je takzvaný cashout. Co to ale vlastně takový cashout znamená a jak se ve světě sázení používá? Na to si odpovíme v našem článku.

 

Co je to cashout?

Cashoutu se říká také předčasná výplata tiketu, což je v podstatě všeříkající. Jednoduše je díky němu možné vyplatit rozehraný tiket ještě předtím, než všechny události na něm skončí. Díky tomu můžete zmírnit ztráty v případě, že by se váš tiket nevyvíjel dobře, nebo naopak vybrat určitou část výhry a neriskovat tak, že se na poslední chvíli něco zvrtne.

Je však nutné zmínit, že při cashoutu nikdy neobdržíte celou částku, kterou byste dostali v případě, že byste tiket nechali doběhnout do konce a vyhráli. Cashout se řídí aktuálními kurzy dané události. To znamená, že když váš tým například prohrává, bude cashout o poznání nižší, než kdyby vedl a o výhru by jej dokázal připravit pouze malý sportovní zázrak.

 

Co je to částečný cashout?

Setkat se však můžete také s tzv. částečným cashoutem. S tímto typem cashoutu můžete vybrat pouze část nabízené částky a zbytek vkladu ponechat ve hře. Tím pádem nemusíte vybírat úplně vše a můžete si pojistit určitou část výhry (nebo minimalizovat ztrátu), a zároveň váš tiket pokračuje ve hře.

 

Jak se cashout používá?

Zde platí, že různé sázkové kanceláře = různé podmínky. Obecně se však dá říci, že cashout lze použít u rozehraného tiketu, u kterého je vyhodnocená alespoň jedna příležitost, která je již vyhodnocená jako vítězná. Z toho plyne, že cashout je obvykle možné použít pouze AKO tiketů.

Některé sázkové kanceláře nabízí také možnost uplatnit ho u live sázek. Toto je však na českém trhu spíše raritou a příliš na tuto možnost nenarazíte. V zahraničí jsou také možné cashouty u předzápasových příležitostí, u nichž se změnil kurz. Tato možnost nabízí zajímavý prostor pro taktizování. V Česku ji však u žádné sázkové kanceláře nenajdete.

 

Příklad použití

Pojďme si na konkrétním případě představit, jak cashout lze použít:

Dejme tomu, že jste si vsadili 4 zápasy fotbalového EURA. Každý z nich má kurz 1,5 (celkový kurz je 5,06) a při sázce 1 000 Kč byste brali výhru 5 060 Kč. Dejme tomu, že vám již dvě události vyšly. V tuto chvíli by byl cashout tiketu spravedlivě 2 250 Kč v kurzu 2,25. Sázkové kanceláře však do tohoto započítají ještě marži a koeficient cashoutu, takže reálně bude někde okolo 1 900 Kč – 2 000 Kč v závislosti na dané sázkovce.

Pokud by však již byla jedna událost rozehraná a váš tip by prohrával o branku, mohl by být cashout tiketu někde okolo 800–900 Kč, takže máte možnost minimalizovat své ztráty. Je to samozřejmě kvůli tomu

 

Které sázkové kanceláře nabízí cashout?

Ještě poměrně donedávna byl cashout v rámci českých sázkových kanceláří poměrně vzácný. To se však již mění a nabízet ho začalo stále více poskytovatelů. Aktuálně ho tak můžete najít prakticky u všech sázkovek. Konkrétně pak:

·        Tipsport

·        Chance

·        Fortuna

·        SazkaBet

·        Betano

·        Synot Tip

·        MerkurXtip

·        iForBet

Je jenom na vás, pro kterou z nich se rozhodnete a zda nakonec po cashoutu sáhnete. Jedná se však o velmi šikovný nástroj, který se hodí v mnoha situacích. Využít ho samozřejmě můžete i na tipy od našich profesionálních servisů.

 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

David Řezníček

Sportovní nadšenec a vášnivý sázkař. Profesionálně se věnuje psaní článků pro weby ze sázkařského a casino prostředí.

Další zajímavé články od stejného autora

TIPY A RADY

Tipsport - největší komunita sázkařů

Včera 12:00 O Tipsportu často hovoříme jako o jedné z nejstarších sázkových kanceláří na trhu. Mimo to je však také jednou z největších. Právě Tipsport totiž drží prvenství coby sázkovka s největším počtem aktivních klientů. Pojďte se společně s námi podívat, čím to je a co v rámci komunity svým klientům nabízí.   Fórum – místo setkávání všech sázkařů Největším pojidlem Tipsport komunity je zcela jednoznačně zdejší fórum. Právě na něm se sázkaři setkávají a…

NÁVODY

SazkaBet registrace | Návod krok za krokem

24.06.2024 12:00 Sazka je vůbec nejstarším poskytovatelem hazardních her na našem trhu. To se však o její sázkové kanceláři SazkaBet říct nedá. Ta nabízí hráčům velmi zajímavé sázkové možnosti a unikátní zvyšování kurzu u tiketů. Jestliže ho chcete využívat i vy, musíte se samozřejmě na SazkaBetu nejdříve zaregistrovat. V našem článku najdete kompletní návod, jak na to.     Online registrace na PC Registrovat v SazkaBetu se samozřejmě můžete online…

PŘEKLADY ODBORNÝCH ČLÁNKŮ

EXKLUZIVNĚ: Cenová elasticita poptávky a favourite-longshot bias

20.06.2024 21:00 Přinášíme vám exkluzivní překlad odborného článku od Luka Pettyho. Luke vystudoval ekonomii na The University of Exeter a následně se vydal na dráhu, která spojuje dva jeho největší zájmy – psaní a sportovní sázení. Přestože se velmi zajímá o fotbal, je otevřený prozkoumání jakéhokoli sportu, ve kterém by se mohla objevit hodnota. Zvláště rád analyzuje trhy z různých úhlů pohledu a snaží se najít výhodu nad bookmakery.    Co je cenová…

NÁVODY

Fortuna přihlášení | Jak na to?

10.06.2024 12:00 Jistě už dobře víte, že pokud chcete sázet na své favority, musíte mít u některé ze sázkových kanceláří účet. Bez něj to zkrátka nepůjde. Jakmile ho máte, můžete se do něj přihlásit, a právě poté získáte přístup ke všemu, co daná sázková kancelář nabízí. V našem článku se zaměříme na tu nejstarší u nás – sázkovou kancelář Fortuna. Pojďte s námi zjistit, jak se do Fortuny můžete přihlásit na pár kliknutí.   Jak se přihlásit do svého Fortuna účtu…

NÁVODY

Fortuna podpora – jak ji kontaktovat a s čím vám pomůže?

30.05.2024 12:00 Na internetu vás může potkat řada technických nepříjemností. To samozřejmě neplatí jen o běžném surfování, ale také u oblíbených sázkových kanceláří, jako je Fortuna. Na všechny nepříjemnosti je však Fortuna připravená díky své propracované zákaznické podpoře. Jak ji kontaktovat a co všechno s ní lze vyřešit se dozvíte v našem článku.   Kontakty na zákaznickou podporu Fortuny Bez fungující zákaznické podpory by to dnes ve světě sázkových…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.