EXKLUZIVNĚ: Sázky na střelce gólů ve fotbale PŘEKLADY ODBORNÝCH ČLÁNKŮ

EXKLUZIVNĚ: Sázky na střelce gólů ve fotbale

27.11.2023 12:00

Přinášíme vám exkluzivní překlad odborného článku od Luka Pettyho. Luke vystudoval ekonomii na The University of Exeter a následně se vydal na dráhu, která spojuje dva jeho největší zájmy – psaní a sportovní sázení. Přestože se velmi zajímá o fotbal, je otevřený prozkoumání jakéhokoli sportu, ve kterém by se mohla objevit hodnota. Zvláště rád analyzuje trhy z různých úhlů pohledu a snaží se najít výhodu nad bookmakery. 

 

  • Co jsou sázky na individuální výkony fotbalistů?
  • Sázení na střelce gólů ve fotbale
  • Strategie sázení na střelce

 

Sázky na jednotlivé fotbalisty poskytují sázkařům zajímavou nabídku trhů. Co to ale vlastně sázení na jednotlivé hráče je? Jak na ně můžete sázet? Co všechno byste při sázení na střelce měli zvážit? Pokračujte ve čtení a všechno se dozvíte. 

 

Co jsou sázky na individuální výkony fotbalistů?

Sázky na individuální výkony fotbalistů představují sázky na akce jednotlivých hráčů v daném zápase. Nejběžnějším příkladem takové sázky je sázka na počet gólů hráče v utkání. U některých sázkových kanceláří ale můžete narazit na vypsané kurzy na karty hráčů, asistence, celkový počet přihrávek a mnoho dalších akcí. Nejpopulárnějšími sázkami na jednotlivce jsou ale rozhodně trhy se sázkami na góly. 

 

Co je to sázení na střelce?

Sázkaři mohou sázet na to, kolik gólů celkem jednotliví hráči v utkání vstřelí různými způsoby. Je důležité si uvědomit, že není-li na těchto trzích uvedeno jinak, nezahrnují prodloužení, které se hraje na konci nerozhodných utkání ve vyřazovacích fázích turnajů. Nastavený čas přidávaný na konci jednotlivých poločasů rozhodčím ale samozřejmě zahrnují.

 

Sázka na střelce prvního gólu

Jedná se o sázku na to, že daný hráč vstřelí první gól zápasu. 

 

Sázka na střelce kdykoliv během zápasu

Sázka na to, že hráč v zápase vstřelí jakýkoliv z gólů.

 

Sázka na střelce posledního gólu

Sázka na hráče, který vstřelí poslední gól v utkání. 

 

Sázka na 1,5+ gólu hráče

Sázka na to, že hráč vstřelí v zápase dvě a více branek.

 

Sázka na hattrick

Sázka na to, že hráč v zápase vstřelí tři a více branek. 

 

Pravidla sázek na jednotlivé hráče

Co se stane, když mnou vybraný hráč nenastoupí do utkání?

Kdykoliv si vsadíte na to, že hráč vstřelí branku či dokonce hattrick, bývá podmínkou sázkových kanceláří, že hráč musí do utkání nastoupit.

Některé společnosti ale vypisují kurzy na střelce, které platí, i když hráč do utkání zasáhne z lavičky. Dávejte si tedy pozor na podmínky jednotlivých sázkových kanceláří.

Sázky na střelce prvního gólu bývají zvadované v případě, že hráč vystřídal do hry až po prvním vstřeleném gólu, ale zůstávají platné, pokud je hráč poslán do hry předtím, než padl první gól.

 

Co se stane, když je můj hráč vystřídaný?

Pokud hráč začne zápas v základní sestavě, sázka platí.

 

Počítají se vlastní góly?

Vlastní góly se nepočítají.

 

Přepočet kurzů na střelce gólu na pravděpodobnost

Jestliže je na příležitost, že hráč vstřelí v zápase branku, vypsaný kurz 2.00, implikovaná pravděpodobnost, že vstřelí gól, je 50 %. To znamená, že se hráč v daném utkání prosadí jednou ze dvou pokusů. 

 

Příklad sázky na střelce branky

Níže jsou kurzy dostupné u jedné sázkové kanceláře, která vypsala kurz na Jadona Sancha v době, kdy hrál v Borussii Dortmund. Ta se v daném utkání střetla v zápase Bundesligy s Paderbornem: 

 

Hráč

Dá gól

Dá první gól

Dá poslední gól

Jadon Sancho

1.95

5.00

5.00

 

V tomto případě kurzy implikují, že má Jadon Sancho 51,28% šanci na to, že se v zápase prosadí, 20% šanci, že vstřelí první gól utkání a 20% šanci na to, že se v utkání prosadí jako poslední.

Jestliže sázkař vsadí na to, že Sancho dá gól a on se opravdu prosadí, vyhrává sázkař 1,95násobek svého vkladu. Pokud se Sancho neprosadí, sázkař o svou sázku přijde. 

 

Strategie pro sázení na jednotlivé střelce

Při podávání sázky na střelce gólu v libovolném čase je nutné zvážit několik důležitých faktorů. 

 

Střídání

Jednoduše řečeno: čím více minut hráč hraje, tím větší je pravděpodobnost, že dá gól. Je tedy logické, že by měl sázkař zvážit hrozbu vystřídání svého hráče. 

Střídající hráči představují pro sázkovou kancelář něco jako dodatečnou marži, protože nižší herní čas hráčů základní sestavy snižuje jejich procentuální šance na vstřelení branky.

Je-li hráč vystřídaný po 60 minutách, přijde o poslední třetinu možných minut, během kterých může skórovat. V důsledku toho se jako logická volba jeví výběr hráčů, kteří pravděpodobně odehrají celý zápas.

 

Změna pozice nebo formace

Cílem sázení je najít hodnotný kurz. To znamená, že jsou šance na to, že k určité události dojde, vyšší než ty, které odráží vypsané kurzy. Při sázce na střelce branky to znamená najít hráče, u něhož je pravděpodobnost skórování vyšší, než implikují kurzy sázkové kanceláře. 

Existují různé strategie, jak se pokusit tyto hráče vyselektovat. Sázkaři obvykle hledají hráče, kterým taktika stanovená trenérem svědčí nejvíce. To může znamenat například to, že hráč hraje více ofenzivně, než se původně čekalo, nebo že mu je svěřena důvěra pro kopání penalt a standardních situací.

 

Penalty

V průběhu sezóny 2018/19 padlo 84 z celkových 1072 gólů v Premier League z penalty. To odpovídá 7,8 % všech vstřelených branek. 

Znamená to, že exekutoři penalt mají ve srovnání s hráči, kteří penalty nekopou, vyšší šanci na vstřelení gólu. Sázkaři na střelce by to měli při posuzování kurzů brát v potaz.

 

Problém se sázkami na střelce 

Hlavní problém pro sázkaře sázející na střelce branek je to, že pravděpodobnost často souvisí se sestavou. Pokud sázkař nemá v předstihu přístup k informacím o sestavě, které trh nezná, jsou po oficiálním oznámení sestav všechny informace irelevantní.  

Pro tento trh jsou také typické malé náběry a sázkové kanceláře často limitují sázkaře, kteří dokážou najít hodnotu v sázkách na jednotlivé hráče, takže nalezení udržitelné strategie může být nesmírně těžké.

 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

David Řezníček

Sportovní nadšenec a vášnivý sázkař. Profesionálně se věnuje psaní článků pro weby ze sázkařského a casino prostředí.

Další zajímavé články od stejného autora

NÁVODY

Chance přihlášení

Dnes 13:00 Pro to, abyste si mohli v nějaké sázkové kanceláři vsadit, musíte mít založený účet. Právě do tohoto účtu se poté přihlásíte a prostřednictvím něj podáváte sázky na své favority. V rámci našeho článku se zaměříme na přihlášení k účtu u sázkové kanceláře Chance, která je dceřinou společností Tipsportu. Pojďme tedy na to.   Jak se k účtu u Chance přihlásit z PC? Stále hodně sázkařů využívá pro přihlašování k Chance účtu desktopovou verzi webových…

NÁVODY

Tipsport přihlášení

Dnes 12:00 Asi není třeba zkušeným sázkařům z naší komunity říkat, že bez přihlášení na stránky některé ze sázkových kanceláří jednoduše sázet nejde. Jestliže jste ale v tomto odvětví nováčkem, možná si říkáte, jak vlastně takové přihlášení vypadá. V našem článku se proto podíváme na postup pro přihlášení k účtu do největší sázkové kanceláře u nás – Tipsportu.   Jak se přihlásit na Tipsport z PC? Prvním způsobem přihlašování k Tipsport účtu je…

TIPY A RADY

Tipsport - největší komunita sázkařů

27.06.2024 12:00 O Tipsportu často hovoříme jako o jedné z nejstarších sázkových kanceláří na trhu. Mimo to je však také jednou z největších. Právě Tipsport totiž drží prvenství coby sázkovka s největším počtem aktivních klientů. Pojďte se společně s námi podívat, čím to je a co v rámci komunity svým klientům nabízí.   Fórum – místo setkávání všech sázkařů Největším pojidlem Tipsport komunity je zcela jednoznačně zdejší fórum. Právě na něm se sázkaři setkávají a…

NÁVODY

SazkaBet registrace | Návod krok za krokem

24.06.2024 12:00 Sazka je vůbec nejstarším poskytovatelem hazardních her na našem trhu. To se však o její sázkové kanceláři SazkaBet říct nedá. Ta nabízí hráčům velmi zajímavé sázkové možnosti a unikátní zvyšování kurzu u tiketů. Jestliže ho chcete využívat i vy, musíte se samozřejmě na SazkaBetu nejdříve zaregistrovat. V našem článku najdete kompletní návod, jak na to.     Online registrace na PC Registrovat v SazkaBetu se samozřejmě můžete online…

PŘEKLADY ODBORNÝCH ČLÁNKŮ

EXKLUZIVNĚ: Cenová elasticita poptávky a favourite-longshot bias

20.06.2024 21:00 Přinášíme vám exkluzivní překlad odborného článku od Luka Pettyho. Luke vystudoval ekonomii na The University of Exeter a následně se vydal na dráhu, která spojuje dva jeho největší zájmy – psaní a sportovní sázení. Přestože se velmi zajímá o fotbal, je otevřený prozkoumání jakéhokoli sportu, ve kterém by se mohla objevit hodnota. Zvláště rád analyzuje trhy z různých úhlů pohledu a snaží se najít výhodu nad bookmakery.    Co je cenová…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.