Jaké jsou typy sázek? Over, under, handicap, BTS a další. TIPY A RADY

Jaké jsou typy sázek? Over, under, handicap, BTS a další.

26.09.2022 12:00

Online sázení nám přineslo hromadu možností, o kterých se nám v době kamenných sázkových kanceláří, nebo ještě dříve pouličních bookmakerů ani nezdálo. Jednou z těchto možností je také neskutečně pestrý repertoár sázkových příležitostí. V tomto článku si představíme některé základní sázkové příležitosti a vysvětlíme si, co vlastně znamenají.

 

1X2 (výsledek zápasu)

Tento druh sázky se využívá prakticky odnepaměti a hromada sázkařů k ní tíhne doteď. Proto se jedná o vůbec nejpopulárnější druh sázky. Sázka na 1X2 se využívá v sázení na fotbal a hokej. Hledat byste ji naopak neměli při sázení na tenis nebo třeba na koňské dostihy, tedy na sporty, které vždycky mají svého vítěze.

V rámci této sázky si můžete vsadit na to, zdali zápas dopadne výhru týmu A, výhrou týmu B nebo remízou. Sázka na 1 znamená sázku na tým, který je v zápase považovaný za „domácí“. Sázka na 2 znamená sázku na tým, který je v zápase považovaný za „hosty“. Remíza znamená podpoření sázky na to, že zápas na konci hrací doby nebude mít svého vítěze.

 

Sázka bez remízy

Sázka bez remízy je dost podobná sázce na vítěze zápasu s tím rozdílem, že v rámci této sázky odpadají remízy. Sázka bez remízy vám umožní vsadit pouze na výhru jednoho z týmů. Pokud zápas skončí remízou, vrací se vám vklad.

 

Výhra do rozhodnutí

Tato sázka počítá s možným prodloužením. V podstatě tipujete vítěze a je jedno, zdali tento tým vyhraje v základní hrací době, v prodloužení nebo na nájezdy / penalty. Tento tip sázky se často používá v NHL.

 

Počet gólů v zápasu (over/under)

Tato sázka vám dává možnost zkusit si natipovat, kolik gólů v zápase padne a to tím způsobem, že určíte, zdali celkový počet gólů v zápase přesáhne stanovenou hranici. Tak například sázka na over 2,5 gólu bude výherní v případě, že v zápase padne 3 a více gólů. V rámci této sázky se započítává pouze běžná hrací doba, tzn. například bez prodloužení a nájezdů v hokeji.

 

Asijský handicap

Asijský handicap dává sázkařům možnost vytyčit výkonnostní rozdíl mezi jednotlivými týmy či hráči. Tento rozdíl je stanovený v kladné či záporné hodnotě. V případě kladné hodnoty dostává hráč virtuální náskok, v případě záporné hodnoty dostává virtuální ztrátu. 

Pakliže je asijský handicap značený ve formátu 1,5 / 2,5 atd., potom je pro výhru třeba, aby vybraná strana pokořila celý tento handicap. V případě, že je asijský handicap značený ve formátu 2,00 / 3,00, výhry získáváte v případě pokoření celého handicapu. Pokud však handicap vyrovná celkové skóre, dojde k vrácení sázky (budete na svém). Tak například pokud zvolíte sázku na výhru domácích AH-2,00 a domácí vyhrají přesně o dva góly, nevyhráváte a ani neprohráváte – pouze se vám vrátí vklad.

Asijské handicapy mají i další pokročilé formáty jako například AH-0,25 nebo AH-0,75, kde hrajete také o polovinu výhry a polovinu prohry. 

 

Evropský handicap

Velmi podobný asijskému handicapu  tím rozdílem, že jsou vypisovány všech možné příležitosti, tedy i remíza. V rámci evropského handicapu musíte vždy překonat nastavenou hranici. Pokud se vám to nepodaří, vaše sázka je proherní. 

 

Výsledek v poločase a na konci zápasu

V tomto případě tipujete na vývoj utkání. Jedná se o sázku na dva poločasy v jednom – tzn. tipujete vítěze po prvním poločase a dále vítěze na samotném konci utkání. Tato sázka se hodí hlavně ve fotbalu a v zápasech, kde hrozí časté remízy, nebo které mají jasného favorita (u nějž se očekává, že vyhraje oba poločasy).

 

Přesné skóre

Jak název sázky sám napovídá, v tomto případě tipujete přesný výsledek zápasu, tzn. například skóre 1:0, 2:0 atd. Tipování na přesné skóre se vyplatí hlavně ve fotbale a v dalších sportech s menším počtem gólů, kdy přesný výsledek může přinést velice zajímavý kurz. Tipování na přesné skóre je také součástí mnoha sázkových rozpisů.

 

Oba týmy dají gól

Pakliže cítíte, že v zápase existuje obrovská šance na to, že oba týmy se gólově prosadí, můžete využít právě tuto sázku. Vítězná bude ve chvíli, kdy na obou stranách padne uznaný gól.

 

Výhra s čistým kontem

Tato sázka se vám bude hodit v případě, že cítíte velkou převahu jednoho z týmů, nebo obrovskou neschopnost jiného týmu vstřelit gól. V rámci této sázky sázíte na to, že vybraný tým vyhraje a přitom ani jednou neinkasuje. Můžete díky tomu podstatně navýšit kurz na velké favority.

 

Vítěz prvního / druhého poločasu

V podstatě to samé, jako při sázce na vítěze zápasu s tím rozdílem, že se počítá pouze výsledek prvního či druhého poločasu (bez skóre z předešlé části zápasu). Abyste sázku vyhráli, musí vybraný tým v daném poločase vyhrát.

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

Lucie Jiříková

Sportovní sázkařka a investorka. Majitelka mnoha sázkových servisů na verifikaci SportBreak, kde působí pod názvem BETTING GIRL.

Další zajímavé články od stejného autora

NÁVODY

Jak funguje zákaznická podpora SportBreak?

27.10.2022 12:00 SportBreak je velmi jednoduchá a přehledná platforma, to ovšem neznamená, že člověk nemůže narazit na nějakou otázku či problém. Z toho důvodu na této platformě najdete zákaznickou podporu, která vám v případě nesnází ochotně pomůže. Jak zákaznickou podporu SportBreak můžete kontaktovat a jak vlastně funguje se dozvíte v tomto článku.   Co dělat v případě problému? Abyste se při používání SportBreak nikdy neztratili, abyste nemuseli řešit žádné…

TIPY A RADY

Jaké jsou typy sázek? Pokračování.

24.10.2022 12:00 V předešlém článku jsme si představili ty nejzákladnější a zdaleka nejpoužívanější typy sázek v sázkových kancelářích. Nyní je na čase, abychom se vrhli na další typy sázek. Tyto sázky v sázkových kancelářích nejsou tak běžné, nicméně na serveru SportBreak se s nimi (alespoň u některých sázkových servisů) rozhodně potkáte. Jdeme na to!   Počet es Sázka na počet es se využívá v tenisu a umožňuje nám tipovat, kolik es v daném tenisovém zápasu…

NÁVODY

Jak funguje affiliate program u SportBreaku?

20.10.2022 12:00 Jste spokojení se sázkovou verifikací SportBreak a chtěli bys jí doporučit svým přátelům nebo známým? Vlastníte nějaké projekty spojené se sportem, sázením či s hazardními hrami? Potom byste mohli uvítat affiliate program SportBreaku. V tomto článku vám vysvětlím, jak tento program funguje a jak se do něj můžete zapojit.     Co je to affiliate program? Affiliate program je forma spolupráce mezi tebou a sázkovou verifikací SportBreak. Affiliate…

TIPY A RADY

Srovnání českých sázkových kanceláří podle SportBreaku

17.10.2022 12:00 Hazardní zákon v České republice zakazuje nabízet hazardní hry a sportovní sázení podnikatelským subjektům, které nemají licenci od Ministerstva financí. A protože proces pro získání licence není zase tak snadný, sázkařský rybníček u nás je poměrně malý a uzavřený. V současné chvíli na českém trhu působí celkem 7 sázkových kanceláří. V tomto článku si je představíme a uděláme jejich srovnání.   Sázková kancelář Tipsport Tipsport je zdaleka…

NÁVODY

Jak se zaregistrovat a přihlásit? Co najdete v Mém účtu?

13.10.2022 12:00 Registrace a přihlášení na server SportBreak je zcela klíčová nejen kvůli odebírání zakoupených tipů, ale také k případnému provozu vlastního sázkového servisu. Registrace a přihlášení na serveru SportBreak je velmi snadná, protože se však nejedná o úkony, s nimiž by se lidé běžně setkávali, rozhodli jsme se vám poskytnout podrobný návod. Dále vám potom v tomto článku dáme informace o tom, co najdete v sekci „Můj účet“.   Jak se zaregistrovat do…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.