Jak sázet na výsledek zápasu? SÁZKAŘSKÁ TERMINOLOGIE

Jak sázet na výsledek zápasu?

23.10.2023 11:45

Ačkoli sázkové kanceláře nabízejí několik desítek možných sázek na jednotlivé zápasy, tím nejsázenějším je a bude klasický výsledek zápasu, tedy tip na výhru domácích, remízu či vítězství hostů. Kdy se takové sázky vyplatí a kdy zase tolik ne? A proč se mnoho našich úspěšných servisů těmto sázkam často raději vyhýbá?

 

1 – X – 2 – 1X – X2 – 12

Výše uvedený zápis není žádnou matematickou rovnicí, nýbrž výpisem možností na výsledek zápasu. Sázkař má na výběr výhru domácích (1), remízu (X), výhru hostů (2), neprohru domácích (1X), neprohru hostů (X2) a sázku na to, že zápas neskončí remízou (12).

 

Neprohra týmu má výrazně nižší kurz oproti čistému zápasu.

Zdroj: chance.cz

 

Sázky na výsledek zápasu můžeme nejčastěji vidět na tiketech složených z fotbalových či hokejových utkání. Sázkaři, kteří nejsou o výhře daného celku přesvědčení a jistí ji remízou, musejí počítat s výrazným poklesem kurzu. Nejčastěji se tak stává ve fotbale, kde padá méně branek a šance na to, že utkání skončí nerozhodně, je daleko vyšší než například v házené.

 

Kdy se výsledek zápasu vyplatí?

Sázky na výsledek zápasu je třeba pokaždé zařadit do určitého kontextu. Hezkým příkladem může být play-off hokejové Ligy mistrů. V odvetných zápasech týmy několikrát hrály ještě chvíli před koncem nerozhodně, ale jelikož bylo jasné, že remíza jednomu z týmů k postupu nestačí, i za vyrovnaného zápasu odvolal brankáře. Právě na tyto aspekty je třeba před podáním sázky myslet.

„Desítka“ či sázka na neprohru domácích (platí to samozřejmě i u hostů) může v jistém smyslu nahrazovat sázku „výsledek do rozhodnutí“. Její výhodou oproti vítězství do rozhodnutí je to, že v případě remízy je tip vítězný, zatímco v případě sázky do rozhodnutí nastává prodloužení, ve kterém může váš tým prohrát. Je to ale samozřejmě vykoupeno nižším kurzem.

 

Změna kurzu je v tomto případě minimální.

Zdroj: chance.cz

 

Z hojně sázených sportů stojí za zmínku také basketbal, kde se v drtivé většině případů vyplatí eliminovat riziko remízy právě neprohrou či sázkou do rozhodnutí (ta je u sázkařů z důvodu vyššího kurzu běžnější). Ačkoli to není běžné, i remízy se v basketbalu stávají a bylo by mrzuté, kdyby právě tato událost pokazila váš jinak výherní tiket.

 

Hůř se hledá hodnota

Hlavní trh, jak také můžeme sázku na výsledek zápasu označit, je velmi populární u běžné sázkařské populace, která se sázením v první řadě baví a potají doufá v nějakou velkou trefu. Mnoho zkušených a úspěšných sázkařů ale ví, že na hlavním trhu bývá často velmi obtížné najít kladnou očekávanou hodnotu (platí především pro utkání populárních fotbalových soutěží), a tak se soustředí na tzv. vedlejší trhy jako např. na statistické sázky.

 

Související články

Sázka na vítěze zápasu do rozhodnutí

Sázka bez remízy

Dvojitá šance u Fortuny

Asijský handicap

BetBuilder

Sázka OVER / UNDER

Statistické sázky

 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

Luboš Řepa

Další zajímavé články od stejného autora

NÁVODY

Kontrola tiketu u Chance. Jak na to?

15.10.2023 19:35 Sázková kancelář Tipsport je nepopiratelně jedničkou na českém trhu. A protože svoje rozhraní a přehlednost sdílí i se svou dceřinou společností Chance, je u ní kontrola tiketu stejně jednoduchá jako u mateřské společnosti samotné.   Ačkoli Chance disponuje širokou sítí kamenných poboček po celé republice, většina sázkařů dává přednost sázení přes internet. Ať už patříte do jedné nebo druhé skupiny, ověření vašeho tiketu je stejně snadné jako u…

SÁZKAŘSKÁ TERMINOLOGIE

Surebet aneb sázka „na jistotu“

06.09.2023 12:00 Jistě jste se již setkali s názvy „surebet“ či „arbitrážní sázka“. Co ale tyto pojmy znamenají a mají ještě v dnešním kurzovém sázení místo?    Arbitrážní sázka je surebet Surebet, jak už překlad názvu napovídá, je o „jisté sázce“, tedy strategii, díky které sázkař vyhrává, ať daný zápas skončí jakkoliv. Ať už si tento druh sázení pojmenujete arbitráž nebo surebet, princip je stejný: vydělat za každé situace. Jak ale můžeme něčeho takové…

NÁVODY

Jednoduchá kontrola tiketu u Tipsportu. Jak na to?

01.09.2023 19:00 Drtivé procento sázkařů dnes dává přednost online sázení po internetu před návštěvou kamenné pobočky. Ať již preferujete jakýkoliv způsob podání tiketu, jeho následná kontrola je velice snadná. V tomto článku se podíváme na způsoby, kterými si můžete ověřit svůj tiket.   Sázková kancelář Tipsport, pod kterou spadá i dceřiná Chance, disponuje nejširší sítí kamenných poboček v České republice. Zároveň se může pochlubit přehlednými internetovými…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.