Cashout tiketu - co to je a jak to funguje? SÁZKAŘSKÁ TERMINOLOGIE

Cashout tiketu - co to je a jak to funguje?

17.06.2024 12:00

Ve světě sázení existují různé pojmy a termíny, které výrazně mění způsob hry. Jedním z těch nepoužívanějších a sázkařsku neoblíbenějších je takzvaný cashout. Co to ale vlastně takový cashout znamená a jak se ve světě sázení používá? Na to si odpovíme v našem článku.

 

Co je to cashout?

Cashoutu se říká také předčasná výplata tiketu, což je v podstatě všeříkající. Jednoduše je díky němu možné vyplatit rozehraný tiket ještě předtím, než všechny události na něm skončí. Díky tomu můžete zmírnit ztráty v případě, že by se váš tiket nevyvíjel dobře, nebo naopak vybrat určitou část výhry a neriskovat tak, že se na poslední chvíli něco zvrtne.

Je však nutné zmínit, že při cashoutu nikdy neobdržíte celou částku, kterou byste dostali v případě, že byste tiket nechali doběhnout do konce a vyhráli. Cashout se řídí aktuálními kurzy dané události. To znamená, že když váš tým například prohrává, bude cashout o poznání nižší, než kdyby vedl a o výhru by jej dokázal připravit pouze malý sportovní zázrak.

 

Co je to částečný cashout?

Setkat se však můžete také s tzv. částečným cashoutem. S tímto typem cashoutu můžete vybrat pouze část nabízené částky a zbytek vkladu ponechat ve hře. Tím pádem nemusíte vybírat úplně vše a můžete si pojistit určitou část výhry (nebo minimalizovat ztrátu), a zároveň váš tiket pokračuje ve hře.

 

Jak se cashout používá?

Zde platí, že různé sázkové kanceláře = různé podmínky. Obecně se však dá říci, že cashout lze použít u rozehraného tiketu, u kterého je vyhodnocená alespoň jedna příležitost, která je již vyhodnocená jako vítězná. Z toho plyne, že cashout je obvykle možné použít pouze AKO tiketů.

Některé sázkové kanceláře nabízí také možnost uplatnit ho u live sázek. Toto je však na českém trhu spíše raritou a příliš na tuto možnost nenarazíte. V zahraničí jsou také možné cashouty u předzápasových příležitostí, u nichž se změnil kurz. Tato možnost nabízí zajímavý prostor pro taktizování. V Česku ji však u žádné sázkové kanceláře nenajdete.

 

Příklad použití

Pojďme si na konkrétním případě představit, jak cashout lze použít:

Dejme tomu, že jste si vsadili 4 zápasy fotbalového EURA. Každý z nich má kurz 1,5 (celkový kurz je 5,06) a při sázce 1 000 Kč byste brali výhru 5 060 Kč. Dejme tomu, že vám již dvě události vyšly. V tuto chvíli by byl cashout tiketu spravedlivě 2 250 Kč v kurzu 2,25. Sázkové kanceláře však do tohoto započítají ještě marži a koeficient cashoutu, takže reálně bude někde okolo 1 900 Kč – 2 000 Kč v závislosti na dané sázkovce.

Pokud by však již byla jedna událost rozehraná a váš tip by prohrával o branku, mohl by být cashout tiketu někde okolo 800–900 Kč, takže máte možnost minimalizovat své ztráty. Je to samozřejmě kvůli tomu

 

Které sázkové kanceláře nabízí cashout?

Ještě poměrně donedávna byl cashout v rámci českých sázkových kanceláří poměrně vzácný. To se však již mění a nabízet ho začalo stále více poskytovatelů. Aktuálně ho tak můžete najít prakticky u všech sázkovek. Konkrétně pak:

·        Tipsport

·        Chance

·        Fortuna

·        SazkaBet

·        Betano

·        Synot Tip

·        MerkurXtip

·        iForBet

Je jenom na vás, pro kterou z nich se rozhodnete a zda nakonec po cashoutu sáhnete. Jedná se však o velmi šikovný nástroj, který se hodí v mnoha situacích. Využít ho samozřejmě můžete i na tipy od našich profesionálních servisů.

 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

David Řezníček

Sportovní nadšenec a vášnivý sázkař. Profesionálně se věnuje psaní článků pro weby ze sázkařského a casino prostředí.

Další zajímavé články od stejného autora

BONUSY

Betano – registrační bonus 500 Kč a další doplňkové bonusy

29.07.2024 12:00 Společnost Betano přišla na český trh teprve v roce 2022. Už tehdy však byla v zahraničí oceněná coby jedna z nejlepších sázkových kanceláří a rychle si tak našla své klienty i u nás. Vděčí tomu nejen pestré kurzové nabídce, ale rozhodně i zajímavým bonusům které na hráče čekají. Pojďte se s námi podívat, co si pro nové klienty Betano připravilo.   Betano nabízí 500 Kč do hry za registraci Registrační bonusy jsou mezi hráči nesmírně oblíbené a…

PŘEKLADY ODBORNÝCH ČLÁNKŮ

EXKLUZIVNĚ: Data stojící za udělováním karet ve fotbale: Co vzít v úvahu před sezónou 2023/2024

22.07.2024 21:30 Přinášíme vám exkluzivní překlad odborného článek od Andrewa Beasleyho, jehož profesní kariéra se sice posunula od studia médií k práci v bance, ale jeho skutečnou vášní byl vždy fotbal. Poté, co pozoroval, jak se v jeho milovaném sportu rozšířila data, rychle se tomuto trendu přizpůsobil a nyní se věnuje analýze fotbalových statistik.   Jakou roli hraje v rozhodování VAR? Využití statistik společnosti Opta k analýze udělování karet Diskuse,…

NÁVODY

Kingsbet | Nová sázková kancelář

22.07.2024 10:00 Na našem trhu se nachází celá řada známých sázkovek, mezi kterými nechybí jména jako Tipsport, Betano či Fortuna. V roce 2024 však na trh vstoupilo další zajímavá sázková kancelář Kingsbet, která má rozhodně také co nabídnou. Pojďte se společně s námi podívat, co všechno vám nabízí.     O Kingsbet Možná už vás hra na klasických sázkových kancelářích nudí a chcete si vyzkoušet nějakou tu novinku. Pak pro vás může být Kingsbet zcela ideálním…

TIPY A RADY

Fortuna | Věrnostní body

15.07.2024 12:00 Mnoho českých sázkových kanceláří nabízí pro své pravidelné hráče zajímavou formu odměn prostřednictvím věrnostních bodů. Výjimkou není ani velmi oblíbená Fortuna, který tento systém na své platformě rovněž nabízí. Pojďte se společně s námi dozvědět, jak věrnostní body Fortuny fungují.   Co jsou to věrnostní body na Fortuně? Věrnostní body od Fortuny jsou způsob, prostřednictvím kterého Fortuna odměňuje sázející, jež hrají prostřednictvím její…

BONUSY

Fortuna – registrační bonus 300 Kč

11.07.2024 12:00 Sázková kancelář Fortuna je nejstarší sázkovou kanceláří na českém trhu. Působí na něm už od roku 1991 a od té doby si stačila vybudovat velmi silnou hráčskou základnu. Ta se neustále rozrůstá nejen díky široké kurzové nabídce, ale také početným bonusům. Nejzajímavější pro hráče je jistě bonus za registraci, který na Fortuně činí rovných 300 Kč. Pojďte se s námi o něm dozvědět více.   Bonus 300 Kč za registraci u Fortuny Registrační bonusy…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.