Jak se orientovat ve statistikách servisů na verifikaci SportBreak? NÁVODY

Jak se orientovat ve statistikách servisů na verifikaci SportBreak?

22.09.2022 12:00

Statistiky jsou jedním z klíčových prvků při výběru správného sázkového servisu. SportBreak vám proto přináší velké množství statistik, zhodnocením počínaje, ziskovostí v jednotlivých měsících konče. V tomto článku vám vysvětlím, jak se v těchto statistikách orientovat.


Základní řazení – SportBreak ranking

Základní statistiky najdete už ve výpisu sázkových servisů (záložka „Statistiky servisů“, v levém menu, třetí shora). V těchto statistikách se dozvíte, kolik tipů sázkový servis na SportBreak verifikoval, jaký je jeho profit za posledních 30 dní, jeho celkový profit (od začátku verifikace), úspěšnost tipů, míru zhodnocení a počet aktivních tipů.   
V základním výpisu najdete všechny sázkové servisy seřazené podle tzv. „SportBreak“ ranking, tedy hodnocení servisů podle speciálního algoritmu od nejlepšího (teoreticky) až po ten nejhorší. Ve SportBreak ranking je zohledněný počet tipů, zisk i zhodnocení sázkových servisů. Na druhou stranu však neobsahuje například rychlost dropů, nebo velikosti sázených trhů, což je také velmi důležité, ale člověk si to musí hlídat tzv. „na vlastní pěst“. 


Filtry ve výpisu sázkových servisů

Protože sázkových servisů na SportBreak je opravdu hodně, základní výpis obsahuje několik filtrů. Díky nim se můžete nechat vyhledat sázkové servisy podle vlastních preferencí. Mezi základní filtry na SportBreak patří:


    •    Jazyk servisu
    •    Sázený sport
    •    Počet tipů
    •    Poslední aktivita
    •    Používané sázkové kanceláře


Jazyk servisu

Jazyk servisu vám říká, na jaký trh daný sázkový servis míří. Pakliže sázíte například na Slovensku, používáte trošku odlišné sázkové kanceláře, než Češi a tudíž byste měli vybrat slovenský sázkový servis.


Sázený sport

Pakliže byste ze sázení, kromě zajímavého výdělku, chtěli mít také vzrušení a radost z fandění, vyberte si v tomto filtru sport, který vám nejvíce vyhovuje. Ve výpisu se vám následně ukážou nejlepší sázkové servisy, které se věnují právě tomuto sportu.


Počet tipů

Obecně platí, že čím více tipů má sázkový servis verifikovaných, tím jsou jeho statistiky přesnější. V rámci 50 tipů se může stát opravdu cokoliv – člověk, který sázení vůbec nerozumí, může dosáhnout neuvěřitelného zisku, zatímco člověk, který je v sázení naprostý profík, může dosáhnout nepříjemné ztráty. Proto doporučujeme, abyste se zaměřili na sázkové servisy s minimálně 200 verifikovanými tipy, ideálně potom s 500 verifikovanými tipy (pokud se nejedná o sázkové servisy poskytující více balíčků, které v součtu dávají právě již zmiňovaných 500 tipů).


Poslední aktivita

Díky tomuto filtru vyhledáte sázkové servisy, které jsou právě aktivní, nebo byly aktivní například v posledním roce. Od sázkových servisů vyžadujeme, aby přidaly minimálně 10 tipů měsíčně. Pakliže tuto podmínku nesplní, tzv. „spí“, tedy je neaktivní a označený symbolem „hodin“. Tyto sázkové servisy se ani nesnažte koupit. 


Používané sázkové kanceláře

Pakliže nemáte k dispozici všechny sázkové kanceláře na českém trhu, ale třeba jen jednu nebo dvě vybrané sázkovky, potom doporučujeme věnovat pozornost tomuto filtru. Díky tomuto filtru nastavíte, jakou sázkovou kancelář máte k dispozici a ve výpisu se vám ukážou pouze sázkové servisy, které tuto sázkovku používají. 
Po rozkliknutí sázkového servisu pak můžete získat také informaci o tom, jaký podíl z tipů daná sázková kancelář tvoří v portfoliu vybraného sázkového servisu. Tuto informaci najdete v kruhovém grafu umístěném hned pod popisem servisu - uprostřed. Samozřejmě asi není třeba říkat, že čím vyšší podíl daná sázková kancelář má, tím více tipů bude pro vás k vsazení!


Filtry ve výpisu sázkových servisů – ideální nastavení

V mém ideálním nastavení základních filtrů sázkových servisů na SportBreak nebude chybět 200+ (případně 500+) tipů. Protože je mi v podstatě jedno, jakými sázkami budu vydělávat, tedy na jaké sporty budu sázet, a protože mám k dispozici všechny české sázkové kanceláře, ostatní políčka nechávám volná. Slovenští hráči by samozřejmě neměli zapomenout na volbu jazyka. Sázkaři s omezenými možnostmi sázkových kanceláří by potom rozhodně měli zvolit svou vlastní sázkovku.


Statistiky u vybraných sázkových servisů

Po rozkliknutí sázkového servisu na vás vyjedou další zajímavé statistiky, jako je úspěšnost tipů, vývoj ziskovosti v daném dni a měsíci nebo nejčastěji tipované sporty. Zde bych se nerozptylovala moc detaily (opět říkám, že při sázení mi je celkem jedno, na jaké sporty a u kterých sázkovek sázím, klíčový je pro mě zisk) a doporučila bych věnovat pozornost už pouze průměrnému kurzu, zisku v daném sportu, statistice v jednotlivých měsících a historii tipů. Níže vysvětlím, proč jsou tyto údaje důležité.


Průměrný kurz

Průměrný kurz vám říká, za jak vysoké kurzy je tipař zvyklý sázet. Čím vyšší průměrný kurz je, tím opatrnější musíte zvolit bankroll management, protože tím větší pravděpodobnost je, že narazíte na ztrátovou sérii. Naopak čím nižší průměrný kurz je, tím riskantnější může být váš bankroll management a tím větší částku můžete posílat na jednotlivé sázky. Většina profesionálních tipařů volí kurzy okolo 2,00.

 

Zisk v daném sportu

Spousta sázkových servisů sází na několik sportů najednou, může se však stát, že v některých sportech jim to jde víc. Najdou se sázkové servisy, které mají výborné zhodnocení, ale poskytují i tipy na sporty, v nichž nedokážou být ziskoví. Ztrátu z těchto tipů potom vyváží naprosto bombastické výsledky u jiných. Pakliže na takového tipaře narazíte, nemusíte ho hned zavrhovat. Stačí se pouze zaměřit na jeho silné stránky a na sporty, ve kterých mu to nejde, prostě nesázet.


Statistika v jednotlivých měsících

Statistika v jednotlivých měsících vám může prozradit, jak moc je daný tipař stabilní, a jak velkou máte šanci na to, abyste po zakoupení měsíčního balíčku dosáhli zisku. Čím více ziskových měsíců daný servis má, tím lépe. 
Statistiky v jednotlivých měsících vám mohou napovědět také to, zdali celkové výsledky nejsou zkreslené pouze jednou jedinou skvělou trefou (výhrou vysokého kurzu). Pakliže uvidíte, že servis je ve většině měsíců ztrátový, pouze ve dvou měsících vyhrál díky pár šťastným tipům, asi byste se do jeho rukou neměli svěřovat. 


Historie tipů

Toto je pro mě zcela klíčová oblast. Z historie tipů se dá vyčíst prakticky všechno, zdaleka nejdůležitější je ovšem typ sázeného trhu, tedy jeho velikost a potažmo i stabilita. Na menších trzích se dá dosahovat mnohem vyššího zhodnocení, kurzy jsou však nestabilní a po pár sekundách mohou dropnout. Tím pádem vám neumožní vsadit za výhodnou cenu, což může pokazit vaše skutečné zhodnocení a zisk. 
Na druhou stranu, větší trhy přinášejí obecně nižší zhodnocení, ale kurzy jsou stabilní a tak vám dovolí vsadit za správnou cenu třeba i za několik minut od podání tipu. Tím pádem mnohem spíše dosáhnete vyobrazeného ROI.

 
Malé trhy - příklad
    •    Počet es v tenise
    •    Počet karet ve fotbale
    •    Počet vyloučení v hokeji


Velké trhy – příklad
    •    Výsledek zápasu (1X2)
    •    Počet gólů (over/under)


Jak se orientovat ve statistkách servisů na SportBreak – závěr

Sázkové poradenství SportBreak nabízí opravdu velké množství různých statistik a možností, jak si vytřídit sázkové servisy přesně podle vašich preferencí. Pokud chcete mít ze sázení na sport užitek, doporučuji vám, abyste je využívali na maximum! 

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

Lucie Jiříková

Sportovní sázkařka a investorka. Majitelka mnoha sázkových servisů na verifikaci SportBreak, kde působí pod názvem BETTING GIRL.

Další zajímavé články od stejného autora

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.