Jaké jsou typy sázek? Over, under, handicap, BTS a další. TIPY A RADY

Jaké jsou typy sázek? Over, under, handicap, BTS a další.

26.09.2022 12:00

Online sázení nám přineslo hromadu možností, o kterých se nám v době kamenných sázkových kanceláří, nebo ještě dříve pouličních bookmakerů ani nezdálo. Jednou z těchto možností je také neskutečně pestrý repertoár sázkových příležitostí. V tomto článku si představíme některé základní sázkové příležitosti a vysvětlíme si, co vlastně znamenají.

 

1X2 (výsledek zápasu)

Tento druh sázky se využívá prakticky odnepaměti a hromada sázkařů k ní tíhne doteď. Proto se jedná o vůbec nejpopulárnější druh sázky. Sázka na 1X2 se využívá v sázení na fotbal a hokej. Hledat byste ji naopak neměli při sázení na tenis nebo třeba na koňské dostihy, tedy na sporty, které vždycky mají svého vítěze.

V rámci této sázky si můžete vsadit na to, zdali zápas dopadne výhru týmu A, výhrou týmu B nebo remízou. Sázka na 1 znamená sázku na tým, který je v zápase považovaný za „domácí“. Sázka na 2 znamená sázku na tým, který je v zápase považovaný za „hosty“. Remíza znamená podpoření sázky na to, že zápas na konci hrací doby nebude mít svého vítěze.

 

Sázka bez remízy

Sázka bez remízy je dost podobná sázce na vítěze zápasu s tím rozdílem, že v rámci této sázky odpadají remízy. Sázka bez remízy vám umožní vsadit pouze na výhru jednoho z týmů. Pokud zápas skončí remízou, vrací se vám vklad.

 

Výhra do rozhodnutí

Tato sázka počítá s možným prodloužením. V podstatě tipujete vítěze a je jedno, zdali tento tým vyhraje v základní hrací době, v prodloužení nebo na nájezdy / penalty. Tento tip sázky se často používá v NHL.

 

Počet gólů v zápasu (over/under)

Tato sázka vám dává možnost zkusit si natipovat, kolik gólů v zápase padne a to tím způsobem, že určíte, zdali celkový počet gólů v zápase přesáhne stanovenou hranici. Tak například sázka na over 2,5 gólu bude výherní v případě, že v zápase padne 3 a více gólů. V rámci této sázky se započítává pouze běžná hrací doba, tzn. například bez prodloužení a nájezdů v hokeji.

 

Asijský handicap

Asijský handicap dává sázkařům možnost vytyčit výkonnostní rozdíl mezi jednotlivými týmy či hráči. Tento rozdíl je stanovený v kladné či záporné hodnotě. V případě kladné hodnoty dostává hráč virtuální náskok, v případě záporné hodnoty dostává virtuální ztrátu. 

Pakliže je asijský handicap značený ve formátu 1,5 / 2,5 atd., potom je pro výhru třeba, aby vybraná strana pokořila celý tento handicap. V případě, že je asijský handicap značený ve formátu 2,00 / 3,00, výhry získáváte v případě pokoření celého handicapu. Pokud však handicap vyrovná celkové skóre, dojde k vrácení sázky (budete na svém). Tak například pokud zvolíte sázku na výhru domácích AH-2,00 a domácí vyhrají přesně o dva góly, nevyhráváte a ani neprohráváte – pouze se vám vrátí vklad.

Asijské handicapy mají i další pokročilé formáty jako například AH-0,25 nebo AH-0,75, kde hrajete také o polovinu výhry a polovinu prohry. 

 

Evropský handicap

Velmi podobný asijskému handicapu  tím rozdílem, že jsou vypisovány všech možné příležitosti, tedy i remíza. V rámci evropského handicapu musíte vždy překonat nastavenou hranici. Pokud se vám to nepodaří, vaše sázka je proherní. 

 

Výsledek v poločase a na konci zápasu

V tomto případě tipujete na vývoj utkání. Jedná se o sázku na dva poločasy v jednom – tzn. tipujete vítěze po prvním poločase a dále vítěze na samotném konci utkání. Tato sázka se hodí hlavně ve fotbalu a v zápasech, kde hrozí časté remízy, nebo které mají jasného favorita (u nějž se očekává, že vyhraje oba poločasy).

 

Přesné skóre

Jak název sázky sám napovídá, v tomto případě tipujete přesný výsledek zápasu, tzn. například skóre 1:0, 2:0 atd. Tipování na přesné skóre se vyplatí hlavně ve fotbale a v dalších sportech s menším počtem gólů, kdy přesný výsledek může přinést velice zajímavý kurz. Tipování na přesné skóre je také součástí mnoha sázkových rozpisů.

 

Oba týmy dají gól

Pakliže cítíte, že v zápase existuje obrovská šance na to, že oba týmy se gólově prosadí, můžete využít právě tuto sázku. Vítězná bude ve chvíli, kdy na obou stranách padne uznaný gól.

 

Výhra s čistým kontem

Tato sázka se vám bude hodit v případě, že cítíte velkou převahu jednoho z týmů, nebo obrovskou neschopnost jiného týmu vstřelit gól. V rámci této sázky sázíte na to, že vybraný tým vyhraje a přitom ani jednou neinkasuje. Můžete díky tomu podstatně navýšit kurz na velké favority.

 

Vítěz prvního / druhého poločasu

V podstatě to samé, jako při sázce na vítěze zápasu s tím rozdílem, že se počítá pouze výsledek prvního či druhého poločasu (bez skóre z předešlé části zápasu). Abyste sázku vyhráli, musí vybraný tým v daném poločase vyhrát.

Sdílet tento článek ve službě

avatar

O autorovi

Lucie Jiříková

Sportovní sázkařka a investorka. Majitelka mnoha sázkových servisů na verifikaci SportBreak, kde působí pod názvem BETTING GIRL.

Další zajímavé články od stejného autora

TIPY A RADY

Kolik si sázením na SportBreak mohu vydělat? Známe odpověď.

19.09.2022 12:00 Sázkové poradenství SportBreak vám nabízí naprosto exkluzivní možnost zhodnotit své peníze sázením na sport. Příjmy ze sázení však nikdy nejsou pevně dané, promlouvá do nich hned několik proměnných. Vzhledem k tomu se klidně může stát, že zatímco vy sázením podle SportBreak vyděláte pouze 10 000 Kč, další sázkař na něm v tom samém časovém období vydělá třeba i 100 000 Kč. V tomto článku vám vysvětlím, jak si můžete spočítat očekávané příjmy ze…

NÁVODY

Co znamenají na SportBreaku odznaky u sázkových servisů?

16.09.2022 12:00 Sázkové servisy ve výpisu na stránkách sázkového poradenství SportBreak jsou řazeny podle celkových i aktuálních výsledků. Vedle toho jsou k nim přidávány speciální odznaky, které by vám měly pomoci k větší přehlednosti. Pojďme si vysvětlit, co jednotlivé odznaky sdělují a jak toho můžete využít při hledání správného sázkového servisu.   Hvězda = top servis Hvězda je nejdůležitější odznak sázkového poradenství SportBreak. Hvězdou jsou…

TIPY A RADY

Proč je lepší na SportBreaku sledovat více sázkových servisů?

12.09.2022 12:00 Možná vás už taky někdy napadlo, zdali pro dosažení profitu není lepší sledovat více sázkových servisů. Odpověď je jednoznačná – ano, je. V tomto článku vám vysvětlím, proč tomu tak je, jak to vlastně funguje a proč sledováním více sázkových servisů (samozřejmě za předpokladu, že se bude jednat o kvalitní, verifikované sázkové servisy) nikdy neprohloupíte. Sami se pak rozhodněte, zdali do toho půjdete. Potlačení variance Jak už jsem uváděla v…

NÁVODY

Kam chodí placené tipy a jak si propojit Telegram?

08.09.2022 09:00 Jakmile si vyberete správný sázkový servis, vaše dobrodružství na cestě k ziskovému sázení teprve začíná. Následně musíte zajistit, abyste podávali co nejvíce tipů sázkového servisu a to co nejdříve po jejich uveřejnění. Proto vás nejspíše zajímá, kam chodí placené tipy a jak si nastavit Telegram kanál, skrze nějž je doručování tipů vůbec nejrychlejší. Tady máte odpověď.   Tipy v prostředí SportBreak Všechny tipy, které máte předplacené, se vám…

TIPY A RADY

Proč kurzy dropují? Je to od servisu podvod či chyba? Známe odpověď.

05.09.2022 22:00 Dropy, neboli rychlé poklesy kurzů jsou při nákupu tipů jednou z nejzásadnějších otázek. Zisku ve sportovním sázení totiž můžete dosáhnout pouze za předpokladu, že budete sázet za výhodné ceny, tedy kurzy. A to vám rychlé dropy mohou zcela znemožnit. V tomto článku si zodpovíme otázku, proč kurzy dropují a zdali za to mohou samotné sázkové servisy. Na konci článku vám pak dáme několik tipů, které vám v boji proti rychlým propadům kurzů pomohou…

SportBreak - nejlepší profesionální sázkaři na jednom místě

Spojte se s jedničkami v oblasti sázkového poradenství! Na SportBreaku najdete komunitu těch nejlepších sázkařů z Česka i Slovenska. Nechte si poradit od skutečných profesionálů a začněte kurzovým sázením vydělávat. Stačí si vybrat z široké nabídky verifikovaných servisů a můžete začít.